Γεροβασίλη: Η κυβέρνηση αγωνιά για τη δημοσκοπική της δημοφιλία-Οι πολίτες για τη ζωή και τις δουλειές τους

 

Ως τουλάχιστον ανεύθυνη πράξη χαρακτήρισε την οιαδήποτε συζήτηση για εκλογές εν μέσω πανδημίας και στις συνθήκες τις οποίες βιώνει η ελληνική κοινωνία, η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη. Ωστόσο, κάποιες κυβερνητικές διαρροές και τοποθετήσεις κυβερνητικών στελεχών επέτρεψαν να πλανάται ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ η θέση μας είναι ξεκάθαρη:  Δε μας φοβίζουν οι εκλογικές αναμετρήσεις. Μας φοβίζει το μέγεθος της ανευθυνότητας μίας τέτοιας ενδεχόμενης επιλογής από την κυβέρνηση. Εξ ου και δε μπαίνουμε σε τέτοια συζήτηση. Δεν θέλουμε να διανοηθούμε ότι η κυβέρνηση θα ζητήσει, με προσφυγή σε κάλπες, να δραπετεύσει εν μέσω πανδημίας!

Όταν οι πολίτες αγωνιούν για τη ζωές τους η κυβέρνηση αγωνιά για το προφίλ Μητσοτάκη

Είναι πασιφανές όμως ότι η κυβέρνηση έχει δώσει πολύ μεγάλο βάρος σε μία προσπάθεια να παραμείνει αλώβητο το προσωπικό προφίλ του κ. Μητσοτάκη και να μη χαθούν τα δημοσκοπικά ποσοστά δημοφιλίας του.  Πράγμα ορατό σε όλες τις τοποθετήσεις των στελεχών αλλά και σε εκείνες του ίδιου του Πρωθυπουργού όπου κυριαρχεί η έπαρση και το υπερτροφικό εγώ.  Αυτή η  παράμετρος πρέπει να συνυπολογιστεί στην κατανόηση των λόγων για τους οποίους  η κυβέρνηση αφήνει ανοικτό  ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Όταν η υψηλή προσωπική δημοφιλία συναντά την τάση ανερχόμενης δυσπιστίας προς τα οικονομικά και εργασιακά

Σημαντική παράμετρος είναι βεβαίως το γεγονός ότι η κυβέρνηση γνωρίζει ότι ο χρόνος  μετρά εις βάρος της.  Ίσως γι αυτό επεξεργάζεται τέτοιου είδους σενάρια. Η πρόσφατη δημοσκόπηση  που παρουσιάστηκε στο κανάλι σας  αποτυπώνει τους λόγους  ανησυχίας της. Καταγράφεται σημαντική δυσπιστία ως προς τη διαχείριση στα  οικονομικά και εργασιακά, όπως επίσης και προς τη διαχείριση του μεταναστευτικού και του μακεδονικού.  Σημειώνεται επίσης καθοδική τάση στην εμπιστοσύνη προς την κυβέρνηση και θετική στην εμπιστοσύνη προς την Αντιπολίτευση και τον Α. Τσίπρα. Αυτές οι τάσεις που παρουσιάζονται  είναι ενδιαφέροντα στοιχεία τα οποία παρακολουθούμε και αναλύουμε, όπως παρακολουθούμε κάθε δημοσκόπηση.

Οι πολίτες γνωρίζουν να κρίνουν μία ενδεχόμενη απόδραση δια της κάλπης

Ωστόσο εν μέσω πανδημίας με κορυφωμένη την αγωνία των ανθρώπων για τα ζητήματα της πανδημίας και σταθερά ανερχόμενη την ανησυχία για την οικονομία η συζήτηση για εκλογές είναι άκαιρη.  Εάν κάνει τέτοιες σκέψεις η κυβέρνηση είναι η πιο ανεύθυνη συμπεριφορά που θα μπορούσε να επιδείξει.  Σε κάθε περίπτωση εδώ είμαστε να παρακολουθήσουμε πως θα κινηθεί. Και θα κριθεί από τους Έλληνες πολίτες η εμπιστοσύνη προς μία κυβέρνηση η οποία εξετάζει, εν μέσω κρίσης και πανδημίας, τον τρόπο διαφυγής της.

Η Πρωτομαγιά των πληττόμενων εργασιακών δικαιωμάτων.

Σήμερα που είναι Πρωτομαγιά του 2020, μία μέρα που ζούμε σε ιδιαίτερες συνθήκες θυμόμαστε ότι διανύουμε μία περίοδο που τα εργασιακά δικαιώματα πλήττονται με τρόπο δριμύ. Οι πολίτες αγωνιούν ότι ανοίγοντας την πόρτα του σπιτιού τους δεν θα βρουν τη δουλειά τους εκεί έξω. Δε θα βρουν τη ζωή τους. Το κύριο μέλημα της κυβέρνηση θα όφειλε να είναι ακριβώς αυτό: Να αισθανθούν οι πολίτες πολίτες ασφαλείς. Να αισθανθούν ότι δεν χάνουν τη ζωή τους.

Η πρώτη φάση των περιοριστικών μέτρων ήταν αναγκαία και τη στηρίξαμε και εμείς. Τη στήριξαν οι πολίτες. Τη στήριξαν όλοι εξ ου και πέτυχε.  Σήμερα όμως τα πράγματα είναι πιο σύνθετα. Η κοινωνία ανησυχεί περισσότερο. Κι εμείς  το ίδιο. Με δεδομένες τις αντιφάσεις που έχουν καταγραφεί και σε επίπεδο οδηγιών. Και  βεβαίως με δεδομένη την έλλειψη σαφούς ολοκληρωμένου και εμπροσθοβαρούς σχεδίου της κυβέρνησης για την επόμενη μέρα στην οικονομία. Με δεδομένες τις συστηματικές διολισθήσεις της σε πελατειακές πρακτικές. Με δεδομένη την εξ ανάγκης και περιστασιακή στήριξη του ΕΣΥ κ.ό.κ.  Τα προβλήματα είναι μπροστά μας και για καιρό. Και ως προς την εξέλιξη πανδημίας και ως προς οικονομία!

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here