Γεροβασίλη για Μητσοτάκη: Δεν αλλάζει ο λύκος την προβιά του

Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη κατηγορεί ευθέως τον πρόεδρο της ΝΔ ότι ανέκαθεν είχε τους δημοσίους υπαλλήλους ψηλά στην ατζέντα του: «απολύσεις, κοινωνικός αυτοματισμός, τιμωρητική λογική. Όπως, όμως, λέει ο λαός, δεν αλλάζει ο λύκος την προβιά του», αναφέρει η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Επιπλέον, σε συνέντευξή της στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο σημειώνει, οι αντιφάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι εξόφθαλμες: «Την ώρα που λένε ότι δεν θα απολύσουν, υπόσχονται κατάργηση κρίσιμων υπηρεσιών και δομών. Την ώρα που μιλούν για υποστελέχωση, υπόσχονται επαναφορά του κανόνα αποχωρήσεων-προσλήψεων στα προ ετών επίπεδα. Το διανοείστε ότι ο κ. Μητσοτάκης μόλις προχτές έγραψε ότι ‘πλεονάζουν γιατροί’;», διερωτάται η Όλγα Γεροβασίλη στη συνέντευξή της στο Πρακτορείο.

Για την αξιολόγηση στο Δημόσιο, που για πρώτη φορά θα γίνει ηλεκτρονικά, η αρμόδια υπουργός αναφέρει ότι η σχετική πλατφόρμα θα ανοίξει τις επόμενες μέρες και θα ολοκληρωθεί μετά από ένα μήνα. Παρά την απεργία – αποχή που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ, η κ. Γεροβασίλη δηλώνει βέβαιη στη συνέντευξή της στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι η διαδικασία θα εξελιχθεί ομαλά και με ευρεία συμμετοχή των υπαλλήλων, ενώ δεν παραλείπει να υπενθυμίσει ότι το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης «είναι πάντα ανοιχτό στον διάλογο για όλα τα θέματα που απασχολούν τη Δημόσια Διοίκηση».

Σχετικά, τέλος, με τον πρώτο κύκλο κινητικότητας για το 2018, σημειώνει ότι η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από πλευράς των υπαλλήλων, ενώ θυμίζει ότι η προθεσμία των αιτήσεων για θέσεις μετατάξεων και αποσπάσεων λήγει αύριο Δευτέρα.

Στα άλλα θέματα της επικαιρότητας και τη σύγκρουση της κυβέρνησης, ταυτόχρονα με την αξιωματική αντιπολίτευση και συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα, η υπουργός ξεκαθαρίζει: «Η διακυβέρνηση της χώρας είναι ευθύνη της εκλεγμένης από τον ελληνικό λαό κυβέρνησης». Αλλά και, προσθέτει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «δικό μας μέλημα είναι να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας, να στηρίξουμε μεταξύ άλλων την υγιή επιχειρηματικότητα, αλλά και να απομονώσουμε συντεχνίες και συμφέροντα που στο όνομα της επιχειρηματικότητας διεκδικούν ρόλο συγκυβερνήτη».

«Το ζήτημα των υποτιθέμενων πρόωρων εκλογών εξελίσσεται σε κωμωδία με ευθύνη της αντιπολίτευσης», δηλώνει επίσης η κ. Γεροβασίλη μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, λέει όμως και κάτι ακόμη: «Αυτό που προφανώς φοβούνται είναι ότι, βγάζοντας η κυβέρνηση τη χώρα από τα μνημόνια, έχει αρκετό χρόνο μπροστά της να αποδείξει ότι έκανε τις σωστές επιλογές και ότι έχει βιώσιμο σχέδιο ανασυγκρότησης το οποίο και ήδη υλοποιεί. Όσο περνά ο καιρός αυτό γίνεται ολοένα και πιο καθαρό στα μάτια της ελληνικής κοινωνίας, που και βλέπει και συγκρίνει».

Στο ερώτημα του Πρακτορείου για τους τελευταίους μήνες μνημονίων, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης απαντά ως εξής: «Όπως γίνεται σε όλους τους αγώνες αντοχής, στα τελευταία μέτρα οι δρομείς επιταχύνουν. Αυτό κάνουμε κι εμείς σε αυτήν την τελευταία στροφή. Τα προαπαιτούμενα θα υλοποιηθούν στην ώρα τους». Εξάλλου, «η δουλειά που πλέον γίνεται δεν είναι μόνο για να τηρηθούν οι δεσμεύσεις της χώρας, αλλά κυρίως πια για να μπουν οι βάσεις για την επόμενη μέρα. Γιατί, αυτή η ώρα έχει επιτέλους έρθει».

Ενώ, τέλος, για τις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τη Σοσιαλδημοκρατία, η Όλγα Γεροβασίλη τονίζει: «Είμαστε αριστερό κόμμα και θα παραμείνουμε τέτοιο», με την ταυτόχρονη υπόμνηση ότι «η χώρα και η Ευρώπη πήγαν μπροστά όταν οι πολιτικές ήταν προοδευτικές, υπέρ των πολλών».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here