Γεροβασίλη: Εκλογές θα γίνουν όποτε χρειασθεί. Διαρκής η μάχη για συμφωνία έως 18/8

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Γ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Εκλογές θα γίνουν όποτε χρειαστεί», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, προσθέτοντας ότι είναι στους άμεσους στόχους της κυβέρνησης να προωθήσει νέο εκλογικό νόμο χωρίς το μπόνους των 50 εδρών.

«Μια κυβέρνηση δεν μπορεί να σταθεί όταν η ίδια δεν πατάει», επεσήμανε η κ. Γεροβασίλη μιλώντας στον ΣΚάι, για το τι θα συμβεί εάν η κυβερνητική πλειοψηφία πέσει κάτω από το όριο των 120 βουλευτών.

«Οι εκλογές είναι πιθανές, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι σήμερα πρέπει να ασχοληθούμε με το πότε θα γίνουν», πρόσθεσε.

Όσον αφορά το εσωκομματικό πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ  η κυβερνητική εκπρόσωπος παραδέχθηκε ότι «δυο διαφορετικοί στρατηγικοί σχεδιασμοί δεν μπορούν να συνυπάρξουν». «Πιστεύω ότι δύο διαφορετικές στρατηγικές επιλογές σε επίπεδο κυβέρνησης δεν μπορούν εύκολα να σταθούν», συνέχισε.

Ερωτηθείσα αν οι διαφωνούντες πρέπει να παραδώσουν τις έδρες τους σχολίασε ότι «υπάρχουν κώδικες στην Αριστερά, όπως υπάρχει και ο κώδικας δεοντολογίας της ΚΟ», αλλά -όπως είπε- «υπεράνω αυτών υπάρχουν και ηθικοί κώδικες και οι κώδικες της μη απαξίωσης της άλλης πολιτικής αποψης».

Εξάλλου, η κ. Γεροβασίλη απέκλεισε το ενδεχόμενο σχηματισμού μιας πολυκομματικής κυβέρνησης, τονίζοντας πως «το απαξιωμένο πολιτικό σύστημα δεν θα το φέρουμε από το παράθυρο στο προσκήνιο».

Σχετικά με τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις ανέφερε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να έχει μια συμφωνία στις 18 Αυγούστου και συμπλήρωσε πως «θα γίνει ό,τι χρειαστεί, θα είναι μια διαρκής μάχη μέχρι την υπογραφή της. Θα είναι το πακέτο μέτρων δύσκολο, αλλά όχι το χειρότερο μνημόνιο, όπως διατυπώνεται», είπε.

Για τις συνεχείς συνεντεύξεις του Γιάνη Βαρουφάκη απάντησε πως «ο τρόπος που επιλέγει ο καθένας να μιλήσει είναι μία προσωπική του επιλογή για την οποία κρίνεται».

Τέλος, όσον αφορά τους χειρισμούς της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι «από την πλευρά της κυβέρνησης υπάρχει στάση πολιτικού πολιτισμού απέναντι στους θεσμούς», αν και πρόσθεσε πως η ίδια πιστεύει ότι έχει κάνει λάθη.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here