Γεροβασίλη: Αξιολόγηση για μας δεν σημαίνει απολύσεις και διαθεσιμότητα

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

«Αξιολόγηση για εμάς δεν σημαίνει διαθεσιμότητες και απολύσεις, ταυτόχρονα όμως, δεν σημαίνει αποχή από τα αυτονόητα καθήκοντα και απαξίωση των δομών του δημοσίου», τόνισε η διοικητικής ανασυγκρότησης, μιλώντας στη Βουλή για τη τροπολογία που ξεμπλοκάρει την διαδικασία για την αξιολόγηση των στελεχών της δημόσιας διοίκησης.

Υπενθυμίζεται ότι η προωθούμενη ρύθμιση προβλέπει πως όσοι εκ των αξιολογούμενων και αξιολογητών αρνηθούν να συμπληρώσουν τις σχετικές εκθέσεις δεν θα λαμβάνουν μέρος στις διαδικασίες επιλογής προϊσταμένων.

«Είναι γνωστό ότι με το συγκεκριμένο σύστημα ρυθμίστηκε με αξιοκρατικό τρόπο το ζήτημα της αξιολόγησης. Το σύστημα αποτελεί αναγκαίο συστατικό για της δημοκρατική λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης», ανέφερε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης για να προσθέσει ότι η τροπολογία «αναδεικνύει την αυτονόητη υποχρέωση των προϊσταμένων για αξιολόγηση του προσωπικού τους».

Η κυρία Γεροβασίλη υποστήριξε πως «Αξιολόγηση για εμάς δεν σημαίνει διαθεσιμότητες και απολύσεις, ταυτόχρονα όμως, δεν σημαίνει αποχή από τα αυτονόητα καθήκοντα και απαξίωση των δομών του δημοσίου.

Αξιολόγηση σημαίνει βελτίωση των υπαλλήλων, αναβάθμιση των δεξιοτήτων του και κατ επέκταση βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς όφελος των πολιτών. Με αυτή την τροπολογία προβλέπεται ότι οι αξιολογητές για να μετέχουν σε διαδικασίες επιλογής προϊστάμενων πρέπει να έχουν κάνει την αξιολόγηση.

Όσοι έχουν θέσεις ευθύνης έχουν και υποχρεώσεις όπως η αξιολόγηση. Επι της ουσίας νομοθετούμε το αυτονόητο». Σημείωσε τέλος πως «Πιστεύω ακράδαντα στις ικανότητες υπαλλήλων που δίνουν με αυταπάρνηση τον καλύτερο εαυτό τους.

Με την τροπολογία θωρακίζουμε αυτούς τους υπαλλήλους γιατί κάνοντας πράξη την αξιολόγηση καταρρίπτουμε το στερεότυπο που θέλει τους δημόσιους υπαλλήλους να μην θέλουν την αξιολόγηση»

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here