Γεροβασίλη: Αποκομματικοποιημένο, αξιοκρατικό, αποτελεσματικό δημόσιο το 2020

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/Γ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Η Δημόσια Διοίκηση δεν είναι μέρος του προβλήματος, αλλά παραγωγικό κομμάτι της λύσης, τόνισε μεταξύ άλλων η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, στην ομιλία της κατά την παρουσίαση της «Εθνικής Στρατηγικής για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση 2017-2019»

Στην κατεύθυνση αυτή, συμπλήρωσε, επεξεργαστήκαμε όλα τα δεδομένα και προωθούμε μια δραστική μετεξέλιξη του Δημοσίου, με γνώμονα:

  • την απλούστευση των διαδικασιών, μέσω της αφομοίωσης και λειτουργικής ενσωμάτωσης των παγκόσμιων αλλαγών, ιδίως στον τομέα των νέων τεχνολογιών,
  • την ενίσχυση της αποδοτικότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, μέσω της βέλτιστης διαχείρισης, αξιοποίησης προσόντων και κατανομής του ανθρώπινου δυναμικού της Διοίκησης, και
  • την ενίσχυση της Δημοκρατίας, μέσω της θεσμοθέτησης αξιοκρατίας στη στελέχωση, διαφάνειας στη λειτουργία και της επικαιροποίησης της σχέσης κράτους-πολίτη.

Η οργάνωση πλατφόρμας για τα ανοιχτά δεδομένα παρέχει ανοιχτή πρόσβαση στη δημόσια πληροφορία, ανοίγει το χώρο για πολιτικές συμμετοχικής διακυβέρνησης και, τελικά, περισσότερη Δημοκρατία.

Η ενίσχυση της παρουσίας των ψηφιακών διαδικασιών στη Δημόσια Διοίκηση:

  • περιορίζει τις αυτοπρόσωπες συναλλαγές μεταξύ κράτους-πολιτών,
  • εγγυάται αντικειμενικές διαδικασίες για όλους και
  • επιταχύνει σημαντικά τη διεκπεραίωση των υποθέσεων.

Συνεπώς, συμβάλλει καταλυτικά στη διαμόρφωση κι εμπέδωση ενός σταθερού, φιλικού οικονομικού και πολιτικού περιβάλλοντος για μελλοντικές επενδύσεις στη χώρα μας.

Παράλληλα, πιστεύοντας βαθιά πως καίριας σημασίας για την επιτυχία του όποιου εθνικού σχεδιασμού για τη Δημόσια Διοίκηση αποτελεί το ανθρώπινο δυναμικό της, θεσμοθετήσαμε και υλοποιούμε με ανοιχτές κι αντικειμενικές διαδικασίες μια δέσμη δράσεων που αφορούν την εσωτερική λειτουργία του δημοσίου τομέα, όπως η Κινητικότητα, η Αξιολόγηση, το Μητρώο Επιτελικών Στελεχών και η Επιλογή Προϊσταμένων, τα Περιγράμματα Θέσεων, η Στοχοθεσία.

Και η κ. Γεροβασίλη, κατέληξε: Το 2020 που θα έχει ολοκληρωθει ο σχεδιασμός, θα μιλάμε για ένα ανεξάρτητο, αποκομματικοποιημένο, αξιοκρατικό, αποτελεσματικό Δημόσιο.

Θα βιώνουμε μια νέα κουλτούρα αλληλεπίδρασής μας με τη Δημόσια Διοίκηση, υπηρετώντας έτσι κι έναν ακόμη ιδιαίτερα σημαντικό πολιτικό στόχο: την επανάκτηση της εμπιστοσύνης μας απέναντι στους θεσμούς, θωρακίζοντας περισσότερο τη Δημοκρατία μας.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here