Γεροβασίλη: Η πρώτη κατοικία θα μείνει ανέγγιχτη από τους πλειστηριασμούς

(ΦΩΤΟ:INTIME)

Η πρώτη κατοικία όσων ανήκουν στα μεσαία η και χαμηλότερα στρώματα θα μείνει ανέγγιχτη, διαβεβαίωσε ο η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη τονίζοντας ότι «δεν θα έχουμε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, εκτός εάν εννοούμε κατοικίες οι οποίες μπορεί να είναι αντικειμενικής αξίας ενός εκατομμυρίου».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά, η κ. Γεροβασίλη επανέλαβε της δέσμευση της κυβέρνησης για την προστασία της πρώτης κατοικίας. «Με κυβέρνηση της Αριστεράς δεν θα δούμε τέτοιου τύπου πλειστηριασμούς για την πρώτη κατοικία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα της ανακεφαλαιοποίησης είναι ότι μέσα από αυτό, το μεγάλο αυτό πρόβλημα οφείλει να αντιμετωπιστεί, προκειμένου να έχουμε και βιώσιμο τραπεζικό σύστημα» σημείωσε.

Η ίδια, πρόσθεσε ότι θα υπάρχουν όρια τα οποία δεν καθόρισε συγκεκριμένα ωστόσο όπως τόνισε τα κριτήρια θα είναι εισοδηματικά, αλλά και συνολικής περιουσίας, «το θέμα αυτό θα αντιμετωπιστεί, με στόχο η πρώτη κατοικία των ανθρώπων χαμηλότερων και μεσαίων στρωμάτων να μην αγγιχτεί» είπε.

Αναγνώρισε ότι τα επιχειρηματικά δάνεια είναι το μεγαλύτερο κομμάτι του προβλήματος και εκεί είναι επικεντρωμένο και το μεγαλύτερο κομμάτι όλων των προσπαθειών, «με την έννοια ότι αυτά τα δάνεια είναι κατά κύριο λόγο αυτά που φέρνουν και τα ζητήματα των πλειστηριασμών» εξήγησε η κ. Γεροβασίλη.

«Είναι σε διαπραγμάτευση όλα αυτά και κινούνται παράλληλα με το ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών» ανέφερε.

Επιπλέον, η κυβερνητική εκπρόσωπος εκτίμησε ότι στις 15 Νοεμβρίου θα ψηφιστεί μι άλλη σειρά μέτρων ολοκληρώνοντας το κομμάτι των προαπαιτούμενων για τη δεύτερη εκταμίευση. Υπενθύμισε ότι «η πρώτη είναι των 2 δισ. και στη συνέχεια το 1 δισ.».

Ως προς την κατεύθυνση των των χρημάτων της δόσης είπε ότι «υπάρχει ισχυρή στόχευση και πολύ ισχυρή μάχη, προκειμένου χρήματα να περάσουν στην πραγματική οικονομία εμπροσθοβαρώς, ούτως ώστε να μπορέσουν να αντιρροπήσουν τις δυσκολίες που έχουν προκύψει εξ’ αιτίας των προβλημάτων  της πραγματικής οικονομίας».

«Τα περίπου 7 δισ. που προβλέπονται από τη συμφωνία και τα οποία θα έρθουν στην πραγματική οικονομία, είναι χρέη του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα και τα οποία θεωρούμε απαραίτητο εμπροσθοβαρώς μεγάλο κομμάτι τους να πέσει όσο νωρίτερα γίνεται για τις ανάγκες αυτές» σημείωσε. 

Σε ό,τι αφορά τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση τόνισε ότι «γίνεται πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια, δεν σταμάτησε τις τελευταίες μέρες, προκειμένου να βρεθεί το ισοδύναμο αυτό που θα αντικαταστήσει το συγκεκριμένο μέτρο. Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη κάτι από το οικονομικό επιτελείο».

Εκτίμησε ότι τις επόμενες μέρες, θα έχει γίνει εφικτό, προκειμένου να αρθεί αυτό το άδικο, πραγματικά, μέτρο.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here