Γερουλάνος κατά Φώφης και ΔΗΣΥ

Επίθεση κατά της Φώφης Γεννηματά και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης εξαπολύει σε άρθρο του, στην προσωπική του σελίδα με τίτλο «Η Υπόσχεση», ο πρώην υπουργός, Π. Γερουλάνος.

Σε αυτό παρουσιάζει τη δική του «πλατφόρμα», προφανώς, διεκδικώντας την ηγεσία της Κεντροαριστεράς ενώ εμφανίζεται ιδιαίτερα επικριτικός σημειώνοντας πως η μεγαλύτερη πρόκληση -που δε μπορούν να υλοποιήσουν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ- είναι η επανοικοδόμηση της μεσαίας τάξης, όπως αναφέρει το «Ανοιχτό Παράθυρο«.

Τάσσεται φανατικά ενάντια στην αυτοκατάργηση του ΠΑΣΟΚ και επιτίθεται στη Χαριλάου Τρικούπη υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι η σημερινή ηγεσία θεωρεί το ΠΑΣΟΚ «μικρό, τοξικό και τελειωμένο» και «αρνείται να μιλήσει πολιτικά».

Για το εγχείρημα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σημειώνει πως εξαντλείται σε «αδυσώπητες φράξιες σε σύγκρουση και μικροκομματικές φιλοδοξίες από ανθρώπους που νιώθουν να μεγαλώνουν πολιτικά όσο μικρότερο είναι το κόμμα στο οποίο ανήκουν».

«Πρώτη φορά από την ίδρυσή του, η σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, με τρόπο που δεν αξίζει ούτε στην ίδια ούτε στην ιστορία του Κινήματος, έχει αποφασίσει να υποστείλει τη σημαία μας χάριν μιας σημαίας που δεν σημαίνει τίποτα σε κανέναν», αναφέρει.

Ο ίδιος διαχωρίζει τη θέση του από τη Ν.Δ. σημειώνοντας πως «η Νέα Δημοκρατία παραμένει ένα συντηρητικό, ολιγαρχικό κόμμα με δουλείες προς τα άκρα».

Ο ίδιος αποκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ ένα μόρφωμα με ιδεοληψίες» και καταλήγει με την υπόσχεση, να μεταφράσει το όραμα του ’81 σε προτάσεις που αφορούν την κοινωνία σήμερα και δεύτερον, την υιοθέτησης ενός νέου καταστατικού «που αντιλαμβάνεται το ρόλο ενός σύγχρονου δημοκρατικού και βαθιά ιδεολογικού κόμματος».

«Αυτήν την πολιτική θέλω να υπηρετώ και για αυτό είμαι και παραμένω μέλος του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος», δηλώνει, αφήνοντας την αίσθηση πως θα του άρεσε να διεκδικήσει την ηγεσία του νέου φορέα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here