Γεροβασίλη: Ολα τα προαπατούμενα μ’ ένα..νόμο, ως τις 15 Οκτωβρίου

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ(Γ. ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ)

Όλα τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. ευρώ θα συγκεντρωθούν σε ένα νομοθέτημα, το οποίο θα έχει ψηφιστεί από τη Βουλή έως τις 15 Οκτωβρίου, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, ακολουθώντας κατά πόδας την τακτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, τις οποίες καταδίκαζε με δριμύτητα.  Το ερώτημα είναι εάν όλα αυτά τα ετερόκλητα μεταξύ τους προαπαιτούμενα, συμπεριληφθούν και σ’ ένα άρθρο,  όπως ακριβώς γινόταν μέχρι τώρα.

Μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 την Τετάρτη, η κ. Γεροβασίλη, τόνισε ότι ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει έως την Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου, οι νομοπαρασκευαστικές επιτροπές των υπουργείων να παραδώσουν τα μέτρα που υποχρεούνται να λάβουν, με βάση το μνημόνιο,  σημείωσε η Όλγα Γεροβασίλη.

«Θα μαζευτούν όλα αυτά και θα γίνει ένα νομοθέτημα, με την έννοια ότι ο χρόνος επιβάλλει να είναι ένα, και θα πρέπει να έχει ψηφιστεί περίπου έως τις 15 Οκτωβρίου, για να προχωρήσουμε στην πρώτη αξιολόγηση» παρατήρησε.

Όπως εξήγησε «είναι μία γρήγορη διαδικασία, για να φτάσουμε στην πρώτη αξιολόγηση. Ο στόχος είναι διπλός, σ’ αυτήν τη φάση. Ο ένας είναι ότι ανοίγει ο διάλογος για το χρέος, όπως έχει διατυπωθεί από όλες τις πλευρές, και το δεύτερο, το ίδιο εξαιρετικά σημαντικό για τη σταθερότητα της οικονομίας και τη βιωσιμότητα της συμφωνίας, είναι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών».

Για τον ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση, κ. Γερβασίλη ανέφερε: «Δεν είναι οριστικοποιημένα τα ισοδύναμα από το οικονομικό επιτελείο, όσο εγώ γνωρίζω. Θα είναι στο αμέσως επόμενο διάστημα… Αυτή είναι η διαβεβαίωση που έχουμε και η άποψη και κατεύθυνση του πρωθυπουργού που έχει δοθεί στο οικονομικό επιτελείο. Να υπάρξουν ισοδύναμα, τα οποία θα επιτρέψουν να μην εφαρμοστεί αυτό το μέτρο».

Σε ό,τι αφορά τον εκλογικό νόμο και την αλλαγή του, η κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε: «Είναι ένας πλατύς διάλογος που χρειάζεται να γίνει και θα γίνει, σε σχέση με το πολιτικό μας σύστημα, γενικά, για τον εκλογικό νόμο και την αναθεώρηση του Συντάγματος. Έχει προαναγγελθεί από τον πρωθυπουργό ότι η επόμενη Βουλή θα είναι αναθεωρητική και εμείς θέλουμε την αλλαγή του εκλογικού νόμου, συνταγματικά κατοχυρωμένη».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here