Γεροβασίλη για Λαική Ενότητα : Εφυγε ένα κομμάτι που είχε άποψη υπέρ της δραχμής

ΦΩΤΟ : INTIME ( Ν. ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ)

«Οι πολίτες θα κρίνουν ποιον εμπιστεύονται για να διαπραγματευτεί τα ανοιχτά ζητήματα της συμφωνίας και να κάνει τη συζήτηση για το χρέος» ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό του ALPHA η κυρία Γεροβασίλη εξέφρασε την πεποίθηση ότι στη συνείδηση των πολιτών, η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι ακολούθησε με ρίσκο, όλους τους δυνατούς τρόπους για να πιέσει και να έχουμε την καλύτερη δυνατή συμφωνία για τη χώρα. Κάλεσε δε, την Νέα Δημοκρατία να παρουσιάσει το πρόγραμμα της στον ελληνικό λαό, ενώ απέρριψε και το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης, υπογραμμίζοντας την σημασία ανάδειξης αυτοδύναμης, ισχυρής και αποφασιστικής κυβέρνησης.

Όχι σε συγκυβέρνηση με ΝΔ

«Εμείς συγκυβέρνηση με τη Ν.Δ. δεν θα κάνουμε. Το έχουμε πει σε όλους τους τόνους. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, χθες, είπε ότι αυτό το ενδεχόμενο δεν υπάρχει. Επομένως προχωράμε, και ο λαός θα αποφασίσει ποιος θα είναι στην επόμενη κυβέρνηση», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος. «Διαφορετικές στρατηγικές δεν μπορούν να συνυπάρξουν» συμπλήρωσε. «Έχει αποδειχθεί αυτό, δυστυχώς και αποδείχθηκε σε εμάς προσφάτως, με δύο διαφορετικές στρατηγικές που ήταν μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ και οι οποίες σε κρίσιμες συνθήκες και στα δύσκολα, δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν μια συμβατή πορεία με τις ανάγκες της χώρας. Σήμερα, υπάρχει ανάγκη για αυτοδύναμη, ισχυρή κυβέρνηση, η οποία θα μπορεί να είναι αποφασιστική», επέμεινε η κ. Γεροβασίλη.

Το προεκλογικό κλίμα

Αναφερόμενη στον χαρακτήρα που πρέπει να προσλάβει η προεκλογική περίοδος, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι χρειάζεται «μια πολιτισμένη πολιτική αντιπαράθεση», ώστε ο πολίτης να καταλάβει τι εννοεί ο κάθε πολιτικός φορέας, ποιες είναι οι θέσεις του, και ποιο είναι το πρόταγμα εκ μέρους του γι` αυτές τις εκλογές. «Με έναν τρόπο πολιτικού πολιτισμού, νομίζω ότι είναι αυτό το κλίμα το οποίο πρέπει να επικρατήσει. Και όσον αφορά εμάς,να είστε βέβαιοι ότι θα ακολουθήσουμε αυτή την τακτική και δεν θα παραπλανηθούμε από λαϊκισμούς».

Για την εκλογική τακτική της ΝΔ είπε ότι ο κ. Μεϊμαράκης δεν κατάλαβε τι έχει συμβεί – ότι δηλαδή, ένα κομμάτι της ήττας της στις προηγούμενες εκλογές οφείλεται στο ότι επένδυσε στο φόβο. Επένδυσε στο φόβο, και όχι σε κάτι που να δίνει ελπίδα για το μέλλον. Και ακολουθεί την ίδια τακτική».

Αντίστοιχα, «επένδυση στο φόβο» θεώρησε η κ. Γεροβασίλη, δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι η χώρα οδηγείται στην καταστροφή με τις εκλογές – και κάλεσε τον κ. Μεϊμαράκη να πει αν η ΝΔ έχει καινούργιο πρόγραμμα να παρουσιάσει σε σχέση με το παλιό.

«Έχει η ΝΔ καινούργιο πρόγραμμα, να το βάλει πάλι στον ελληνικό λαό; Διότι το ίδιο, αυτό το πρόγραμμα που είχε η ΝΔ, απερρίφθη», είπε και κάλεσε τη ΝΔ να παρουσιάσει την θετική της πρόταση πλην της πιστής τήρησης των μνημονίων που μέχρι τώρα ήταν στο πρόγραμμα της ΝΔ. Στο σημείο αυτό, η κυβερνητική εκπρόσωπος έσπευσε να υπογραμμίσει ότι υπάρχουν στη συμφωνία όροι και σημεία που έχουν μείνει ανοιχτά για διάλογο το φθινόπωρο, όπως τα εργασιακά και το ασφαλιστικό, και «για τα οποία θα πρέπει να το σκεφτεί ο ελληνικός λαός ποιον θα εμπιστευτεί για να τα διαπραγματευτεί»

Η κ. Γεροβασίλη υπενθύμισε ταυτόχρονα, πως επίκειται η μεγάλη συζήτηση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και την αναδιάρθρωσή του και σημείωσε πως «ο ελληνικός λαός θα το σκεφτεί και θα αποφασίσει ποιον εμπιστεύεται να το κάνει αυτό», διότι η κυβέρνηση έχει αποδείξει, πως με ρίσκο έχει ακολουθήσει όλους τους δυνατούς τρόπους για να πιέσει και να έχουμε την καλύτερη δυνατή συμφωνία για τη χώρα». «Έχουμε μια συμφωνία που ομολογούμε πως θα την χρησιμοποιήσουμε ως μια βάση και παράλληλα να στηρίξουμε τους πολίτες που πλήττονται περισσότερο», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

«Έφυγε ένα κομμάτι που είχε άποψη υπέρ της δραχμής»

Ερωτηθείσα για την παραίτηση στελεχών και τη δημιουργία της Λαϊκής Ενότητας, η Όλγα Γεροβασίλη είπε ότι «έφυγε ένα κομμάτι το οποίο είχε την άποψη υπέρ της δραχμής και της εξόδου από την Ε.Ε., που πρότεινε πάντα να βρεθεί ένας δρόμος, μια πορεία για την έξοδο από την Ε.Ε.. Ωστόσο, αυτή ήταν μια μειοψηφική άποψη μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ».

«Δεν έχουμε κανέναν λόγο να φοβηθούμε καμία δυναμική, κανενός. Εμείς κάνουμε πολιτική, έχουμε πολιτικές προτάσεις, έχουμε δώσει δείγματα γραφής, τα βάζουμε στον ελληνικό λαό να μας κρίνε», είπε επίσης η κυβερνητική εκπρόσωπος.
«Έχει εξαντληθεί ο σχολιασμός για την κ.Κωνσταντοπούλου
Σε ερώτηση για την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε πως «έχει εξαντληθεί ο σχολιασμός για την κυρία Κωνσταντοπούλου. Νομίζω ότι δεν χρειάζεται άλλο. Ειπώθηκαν αρκετά, σηκώθηκαν τόνοι. Δεν χρειάζεται άλλο. Είναι πια σαφές, το ξέρουμε όλοι: Έρχονται εκλογές, η Βουλή τελειώνει, η κυβέρνηση παραιτήθηκε, μπαίνουμε σε ένα άλλο περιβάλλον και ας μιλήσουμε πια για την επόμενη ημέρα».

«Η κυρία Κωνσταντοπούλου θεωρεί ότι με αυτό τον τρόπο εκπροσωπείται καλύτερα ο θεσμικός της ρόλος. Η άποψή μας είναι εντελώς διαφορετική», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here