Γερμανός πρέσβης: Βοηθάμε την Ελλάδα στο προσφυγικό αλλά δεν είμαστε ικανοποιημένοι

Την δυσαρέσκειά του για την κατάσταση στα ελληνικά κέντρα υποδοχής προσφύγων εκφράζει ο Γερμανός πρέσβης στην Αθήνα Γενς Πλέτνερ, ασκώντας κριτική για τη διαχείριση του προσφυγικού στην Ελλάδα.

«Τα τελευταία τρία χρόνια η Γερμανία διέθεσε συνολικά 17 εκατ. ευρώ σε διμερή στήριξη για τη φροντίδα των προσφύγων και των μεταναστών στην Ελλάδα, ενώ συνολικά η Ε.Ε. έχει διαθέσει 1,6 δισ.» αναφέρει ο πρέσβης της Γερμανίας σε συνέντευξή του στην «Griechenland Zeitung» προσθέτοντας: «Επιπλέον, βοηθούμε συνεχώς την Ελλάδα με 71 αστυνομικούς και με 50 στελέχη της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Μετανάστευσης και Προσφύγων για να επιταχύνουμε τις διαδικασίες ασύλου στα νησιά».

Ωστόσο, όπως σπεύδει να επισημάνει, «παρά τις προσπάθειες αυτές, δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι με την παρούσα κατάσταση».

«Η κατάσταση στα περισσότερα hotspots είναι πολύ δύσκολη και η διάρκεια της διαδικασίας υποβολής αίτησης ασύλου είναι υπερβολικά μεγάλη» σημειώνει, συμπληρώνοντας ότι «έχουμε εντατικές συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση για τα θέματα αυτά στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού διαλόγου».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here