Γερμανός καθηγητής, ο πρώτος νεκρός στην Κρήτη από κορωνοϊό

Την τελευταία του πνοή άφησε στην εντατική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ένας άνδρας 42 ετών χτυπημένος από κορωνοϊό. Πρόκειται για τον Γερμανό καθηγητή Χημείας, ο οποίος είχε καταγραφεί ως τρίτο κρούσμα του ιού στο νησί, στις  12 Μαρτίου. Ο καθηγητής είχε φτάσει στο νησί καθώς δίδασκε ως επισκέπτης καθηγητής σε σεμινάριο μεταπτυχιακών φοιτητών του Χημικού τμήματος του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο. 

 

Αρχικά ο άνδρας είχε μεταφερθεί σε κατ΄οίκον νοσηλεία σε σπίτι συναδέλφου του στο Ηράκλειο, όπου φιλοξενείτο αλλά δέκα μέρες μετά παρουσίασε σοβαρή επιδείνωση και μεταφέρθηκε εκ νέου στο ΠΑΓΝΗ. Τη Δευτέρα διασωληνώθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπου και άφησε την τελευταία του πνοή.

Εκείνο που δημιουργεί ανησυχία είναι το νεαρό της ηλικίας του άνδρα ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες δεν παρουσίαζε υποκείμενα νοσήματα.

Την ίδια στιγμή κρίσιμη χαρακτηρίζεται η κατάσταση μιας 63χρονης γυναίκας από την Αργεντινή,  που νοσηλεύεται στην Εντατική του Βενιζέλειου Νοσοκομείου. Η γυναίκα μεταφέρθηκε την Κυριακή στο νοσοκομείο από κρουαζιερόπλοιο το οποίο διερχόταν στα νότια της Κρήτης καθώς παρουσίασε συμπτώματα του ιού. Από της εξέταση των δειγμάτων της διαπιστώθηκε ότι έχει προσβληθεί από κορωνοϊό ενώ η κατάσταση της υγείας της επίσης παρουσίασε επιδείνωση. Αρχικά νοσηλευόταν στον θάλαμο αρνητικής πίεσης του Βενιζελείου και στη συνέχεια διασωληνώθηκε στην ΜΕΘ.

Συνολικά στην Κρήτη έχουν επιβεβαιωθεί οκτώ κρούσματα κορωνοϊού.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here