Γερμανικός τύπος: Νέο ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό

Την εντυπωσιακή ανάπτυξη του τουρισμού στην Ελλάδα σχολιάζει ο γερμανικός Τύπος, κάνοντας λόγο για νέο έτος – ρεκόρ στον αριθμό των επισκεπτών.

«Το 2018 ολοκληρώνεται με νέο ρεκόρ στον αριθμό των επισκεπτών» αναγράφει, σε ανταπόκρισή της από την Αθήνα, η ιστοσελίδα της γερμανικής ραδιοφωνίας «Deutschlandfunk».

«Οι αριθμοί δεν είναι ακόμη επίσημοι, αλλά η Ελληνίδα υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά μιλάει σε ταξιδιωτικές εκθέσεις ιδιαίτερα ανοιχτά γι’ αυτό: Περίπου 33 εκατομμύρια επισκέπτες ταξίδεψαν φέτος στην Ελλάδα, κάτι που συνιστά τέταρτο διαδοχικό ρεκόρ σε ό,τι αφορά τον αριθμό των διανυκτερεύσεων».

«Και αυτή η επιτυχία βοηθά βεβαίως την ελληνική κυβέρνηση στη μάχη που δίνει ενάντια στην κρίση, διότι ο τουρισμός, ως ατμομηχανή της οικονομίας, έχει γίνει ακόμη πιο σημαντικός στη χώρα» σημειώνει μεταξύ άλλων, ο Γερμανός ανταποκριτής.

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι οι αριθμοί που επικαλείται η αρμόδια υπουργός, γίνονται άμεσα αισθητοί σε πολλά ξενοδοχεία των ελληνικών νησιών. «Περισσότεροι επισκέπτες από πιο μακρινές χώρες, όπως η Κίνα και οι ΗΠΑ ανακαλύπτουν τον ευρωπαϊκό Νότο και βλέπουν στην περίπτωση της Ελλάδας έναν ασφαλή προορισμό» αναφέρει το Deutschlandfunk, κάνοντας ειδική μνεία και στη βελτίωση των   προδιαγραφών των ξενοδοχείων.

Το δημοσίευμα εστιάζει, επιπλέον, στη σημασία του ατομικού τουρισμού για την Ελλάδα, δεδομένου ότι «φέρνει χρήματα σε πιο απόμερους προορισμούς», όπως σημειώνει. «Ο ατομικός τουρισμός είναι σημαντική αγορά για την Ελλάδα, καθώς μέσω αυτού διοχετεύονται χρήματα και ως εκ τούτου, πνέει φρέσκος αέρας για τους τοπικούς ιδιοκτήτες καταλυμάτων και σε αγροτικές περιοχές, όπως την Πελοπόννησο ή σε απομακρυσμένα νησιά».

Το δημοσίευμα εξαίρει επίσης, την επέκταση της τουριστικής σαιζόν. «Η χώρα παραμένει σε τροχιά ανάπτυξης για τα επόμενα χρόνια. Ορισμένοι τόποι διακοπών έχουν επεκτείνει την τουριστική σαιζόν -μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου και για όσους κάνουν περιπατητικό τουρισμό μέχρι και τα μέσα Νοεμβρίου».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here