Γερμανική Αριστερά προς Μέρκελ: Σώσε την Ελλάδα

«Θα πρέπει να σταματήσουμε να επιβάλλουμε λιτότητα μέχρι θανάτου στο νότο», τονίζει ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του γερμανικού αριστερού κόμματος Die Linke Γκρέγκορ Γκίζι.

Όπως δηλώνει, από την αρχή των κρίσιμων διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της είχε ζητήσει από τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ να σώσει την Ελλάδα.

«Η κυρία Μέρκελ δεν μπορεί να υποκύψει υπό την πίεση των ευθυνών σε σχέση με την Ελλάδα και την Ευρώπη και τη χώρα μας. Δεν θα πρέπει να μεταθέσει την ευθύνη στον σκληροπυρηνικό Σόιμπλε», αναφέρει σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Rundschau. Προειδοποιεί παράλληλα ότι ένα Grexit θα ήταν «κακό και για τη Γερμανία».

Ο Γκίζι υπογραμμίζει ότι «αν θέλουμε να σώσουμε το ευρώ, και αυτή η διάσωση ωφελεί σε μεγάλο βαθμό και τη Γερμανία, θα πρέπει να σταματήσουμε να επιβάλλουμε λιτότητα μέχρι θανάτου στον νότο και να αρχίσουμε να τον ξαναχτίζουμε». Προσθέτει ότι «η Ελλάδα χρειάζεται χρήματα για επενδύσεις στην εκπαίδευση, τον τουρισμό, τη ναυτιλία και τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here