Γερμανία: Την Κυριακή, παρήγαγε το 85% της ηλεκτρικής ενέργειας, από ανανεώσιμες πηγές

Οι καλές καιρικές συνθήκες της περασμένης Κυριακής, επέτρεψαν στην Γερμανία, να παραγάγει το 85% της ηλεκτρικής ενέργειας που κατανάλωσε, αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. 

Συγκεκριμένα, η αιολική και η ηλιακή ενέργεια, μαζί με ένα μικρότερο ποσοστό από βιομάζα και υδροηλεκτρική ενέργεια, έφτασαν ανώτατη παραγωγή 55,2 γιγαβάτ.

Αντίθετα, η χρήση άνθρακα σημείωσε νέο χαμηλό ρεκόρ. Σύμφωνα με την Deutsche Welle, στις 30 Απριλίου, οι σταθμοί παραγωγής ενέργειας με καύση άνθρακα λειτούργησαν μόνο μεταξύ 3 και 4 μ.μ. και παρήγαγαν λιγότερα από οκτώ γιγαβάτ ενέργειας, πολύ λιγότερα από τη μέγιστη παραγωγή των περίπου 50 γιγαβάτ.

Πρακτικά, οι περισσότεροι σταθμοί παραγωγής με καύση άνθρακα στη Γερμανία δεν λειτούργησαν καν εκείνη την ημέρα, ενώ οι σταθμοί πυρηνικής ενέργειας επίσης υπολειτούργησαν, μειώνοντας την παραγωγή τους από 7,9 σε 5 γιγαβάτ. Μετά την καταστροφή της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία, η Γερμανία ανακοίνωσε τον Μάιο του 2011 ότι σχεδιάζει τη σταδιακή κατάργηση των πυρηνικών σταθμών και την ολική παύση λειτουργίας τους μέχρι το 2022.

Η φιλόδοξη ενεργειακή μετάβαση της Γερμανίας στοχεύει σε μερίδιο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας τουλάχιστον 80% έως το 2050, με ενδιάμεσους στόχους 35% έως 40% το 2025 και 55% έως 60% το 2035.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here