Η Γερμανία ψήφισε «ναι» στους γάμους ομόφυλων ζευγαριών – Η Μέρκελ καταψήφισε

Νόμιμοι είναι πλέον οι γάμοι ομοφύλων ζευγαριών στη Γερμανία. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του σώματος Νόρμπερτ Λάμερ, 393 βουλευτές ψήφισαν υπέρ και 226 κατά.

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, καταψήφισε το νομοσχέδιο ωστόσο έδωσε «ελευθέρας» στους βουλευτές της, καλώντας τους να ψηφίσουν κατά συνείδηση και όχι με βάση την κομματική γραμμή.

Με την έγκριση του κοινοβουλίου, πλέον, ζευγάρια του ίδιου φύλου αποκτούν πλήρη συζυγικά δικαιώματα ενώ επιτρέπεται και η υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.

Μέχρι σήμερα, όπως εξηγεί το BBC, τα ζευγάρια ίδιου φύλου δικαιούνταν μόνο πολιτικό γάμο. Στο εξής, η γερμανική νομοθεσία θα αναφέρει πως ο γάμος μπορεί να είναι μεταξύ δύο ανθρώπων διαφορετικού ή ίδιου φύλου, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η Άγκελα Μέρκελ ψήφισε κατά της νομιμοποίησης των γάμων ομοφυλοφίλων επειδή, όπως είπε, πιστεύει πως ο «γάμος είναι ανάμεσα σε έναν άνδρα και μια γυναίκα». Τόνισε πως η απόφασή της ήταν προσωπική και εξέφρασε την ελπίδα η ψηφοφορία αυτή, που δίνει το πράσινο φως στους γάμους ομόφυλων ζευγαριών, να οδηγήσει σε μεγαλύτερη κοινωνική ειρήνη.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here