Γερμανία: Μπροστά οι Πράσινοι από την Μέρκελ σε δημοσκόπηση

Μετά το «πράσινο κύμα» που σάρωσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το κόμμα των Πρασίνων ενισχύει τη δύναμή του στη Γερμανια. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα-σοκ εθνικής δημοσκόπησης, τα ποσοστά των Γερμανών Πρασίνων ξεπερνούν για πρώτη φορά τη δημοτικότητα των Χριστιανοδημοκρατών(CDU) της καγκελαρίου Μέρκελ.

Οι Πράσινοι εμφανίζονται ενισχυμένοι κατά εννέα μονάδες στη δημοσκόπηση της Forsa, η οποία διεξήχθη μετά τις ευρωεκλογές, με ποσοστό δημοτικότητας 27%, μία μονάδα πάνω από το αντίστοιχο ποσοστό της συμμαχίας Χριστιανοδημοκρατών-Χριστιανοκοινωνιστών της Μέρκελ.

Οι προσπάθειες του συνασπισμού «Volksparteien» -κομμάτων του λαού- να προσελκύσουν ψηφοφόρους από όλο το πολιτικό φάσμα της Γερμανίας φαίνεται ότι αποτυγχάνει, όπως διαπιστώνει ο γενικός διευθυντής της εταιρείας δημοσκοπήσεων Forsa, Μάνφρεντ Γκιούλνερ. Το κοινό θέλει γνήσιους Πρασίνους για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, προσθέτει.

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης προκαλούν τριγμούς στο CDU-CSU και στο κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών, τα οποία κυριαρχούν από το 1949 στη γερμανική πολιτική σκηνή.

Τέσσερις στους πέντε Γερμανούς πιστεύουν ότι η κυβέρνηση της καγκελαρίου Μέρκελ κινείται πολύ αργά στις προσπάθειες για τη μείωση των εκπομπών ρύπων που προκαλούν το Φαινόμενο του Θερμοκηπίου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα ξεχωριστής έρευνας που δημοσίευσε προ ημερών το υπουργείο Περιβάλλοντος. Περίπου τα δύο-τρίτα των ερωτηθέντων χαρακτήρισαν ως «ιδιαίτερα υψηλή προτεραιότητα» τη μείωση των εκπομπών ρύπων.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here