Γερμανία: Ειδική φυλακή 400 ατόμων για διαδηλωτές ενάντια στους G-20

Φυλακή G20, ειδικά για όσους διαδηλωτές θα συλληφθούν κατά την διάρκεια διαμαρτυριών κατά της συνόδου κορυφής των G-20 που θα γίνει στο Αμβούργο, έχει ετοιμάσει η γερμανική αστυνομία.  

Η φυλακή έχει δημιουργηθεί σε έκταση έντεκα χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων με χωρητικότητα 400 ατόμων. Σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ,  70 ομαδικά κελιά και 50 κελιά απομόνωσης ετοιμάστηκαν σε αναμονή των αντι G20 διαδηλωτών. Η Γερμανία φέρεται να έχει πληρώσει για αυτή τη μεταβατική φυλακή το ποσό των τουλάχιστον 3 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά οι πραγματικές δαπάνες  αναφέρετε ότι  είναι πολύ υψηλότερες.

Από τις 2 Ιουλίου και μετά, διάφορες αυτόνομες, αναρχικές, αντι-καπιταλιστικές και οικολογικές κινήσεις θα πα΄ρουν μέρος στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίες, ξεπερνώντας συνολικά τους 150 χιλιάδες διαδηλωτές.

Το γεγονός ότι έχει ετοιμαστεί ειδική φυλακή, σημαίνει ότι η καταστολή θα είναι έντονη και οι συλλήψεις αθρόες.

Βασικό σύνθημα των διαδηλώσεων είναι: «Καλώς ήρθατε στην κόλαση της συνόδου κορυφής των G20».

Το συνολικό κόστος της συνόδου κορυφής των G20 θα κοστίσει τουλάχιστον 130 εκατομμύρια ευρώ. θα περιφρουρηθεί από 20 χιλιάδες αστυνομικούς,  ενώ 11 ελικόπτερα θα περιπολούν πάνω από την πόλη και η ασφάλεια του κάθε επικεφαλής κράτους που θα παραστεί στην σύνοδο κορυφής θα προστεθεί πάνω σε όλα αυτά.

Ταυτόχρονα έχει καταργηθεί η συνθήκη Σένγκεν και οι έλεγχοι στα σύνορα επανέρχονται  Οι για να αποτρέψουν τους διαδηλωτές από το εξωτερικό.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here