Γερμανία: Διαδήλωση κι επεισόδια στη Κολωνία, κατά του AfD

Επεισόδια έγιναν στη Κολωνία, όταν διαδηλωτές συγκρούσθηκαν με την αστυνομία, έξω από το χώρο συνεδρίου του αντιμεταναστευτικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).   Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν και ένα περιπολικό τυλίχθηκε στις φλόγες κατά τη διάρκεια  των επεισοδίων. 

Το τηλεοπτικό δίκτυο n-tv μετέδωσε εικόνες που δείχνουν περίπου 50 ανθρώπους να συγκρούονται με έφιππους αστυνομικούς, ενώ ένας ανταποκριτής της τηλεόρασης δήλωσε ότι η αστυνομία χρησιμοποίησε σπρέι πιπεριού εναντίον μερικών διαδηλωτών.

Περισσότεροι από 4.000 αστυνομικοί και άλλοι έφιπποι, έχουν έρθει στη Κολωνία, καθώς στην πόλη αναμένονταν έως και 50.000 διαδηλωτές, περιλαμβανομένων περίπου 1.000 ακροαριστερών ακτιβιστών.

Ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι η αστυνομία σταμάτησε περίπου 100 διαδηλωτές νωρίς το πρωί για έλεγχο των προσωπικών τους στοιχείων αλλά δεν προέβη σε συλλήψεις.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας της Κολωνίας δήλωσε ότι η κατάσταση στην πόλη είναι «πολύ δυναμική» και «αρκετά επιθετική» σε κάποιες περιοχές.

Η συμπρόεδρος του ξενοφοβικού κόμματος, η Φράουκε Πέτρι, δέχτηκε πλήγμα κατά την έναρξη του συνεδρίου όταν οι σύνεδροι καταψήφισαν την πρότασή της να καταβληθούν προσπάθειες για τη δημιουργία συμμαχιών με άλλα κόμματα στο μέλλον προκειμένου το AfD να συγκυβερνήσει αντί να παραμείνει ως «σημαντική» αντιπολιτευόμενη δύναμη.

Ωστόσο η πλειοψηφία των συνέδρων σήμερα το μεσημέρι τάχθηκε κατά της συζήτησης επί της προτάσεώς της.

Πάντως, στην εναρκτήρια ομιλία της και με κάποια μέλη του κόμματος να την χειροκροτούν όρθια, η Πέτρι άφησε να εννοηθεί ότι προτίθεται να κάνει υποχωρήσεις ως προς την αμφιλεγόμενη πρότασή της για τη μελλοντική στρατηγική του κόμματος.

 

 

Το AfD, το οποίο είναι αντίθετο στην απόφαση της καγκελαρίου Μέρκελ να υποδεχτεί πάνω από ένα εκατομμύριο μετανάστες την τελευταία διετία, εμφανίζεται στις δημοσκοπήσεις να εξασφαλίζει μεταξύ 8% και 10% εν όψει των εκλογών του Σεπτεμβρίου.

Αυτό το ποσοστό αρκεί για να εξασφαλίσει στο κόμμα έδρες στο κοινοβούλιο για πρώτη φορά αλλά είναι πολύ μικρότερο από το ανώτερο ποσοστό στήριξης που είχε στο τέλος του 2016.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here