Γερμανία: Απετράπη τρομοκρατική επίθεση στον ημι-μαραθώνιο του Βερολίνου

Τρομοκρατική επίθεση στον σημερινό ημι-μαραθώνιο του Βερολίνου φαίνεται πως απέτρεψε η γερμανική αστυνομία, προχωρώντας στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων. Στην κατοχή ενός εκ των τεσσάρων υπόπτων βρέθηκαν δύο μαχαίρια, τα οποία έφεραν αιχμηρή λάμα.

Οι αρχές εκτιμούν ότι οι συλληφθέντες θα πραγματοποιούσαν επίθεση σε αθλητές και θεατές του σημερινού ημι-μαραθωνίου, στη γερμανική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Die Welt, οι τέσσερις ύποπτοι συνδέονται με τον Τυνήσιο Ανίς Αμρί, ο οποίος συμμετείχε στην επίθεση με φορτηγό στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου, τον Δεκέμβριο του 2016.

Στη συγκεκριμένη επίθεση είχαν σκοτωθεί 12 πολίτες.

«Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προστατεύσουμε τους πολίτες» δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, o οποίος ωστόσο, παραδέχθηκε ότι «η απόλυτη ασφάλεια, δυστυχώς, δεν είναι εφικτή».

Χθες, ένας 48χρονος άνδρας επιτέθηκε με βαν σε καφετέρια της πόλης Μύνστερ, σκοτώνοντας τέσσερα άτομα. Ωστόσο, οι αρχές επιβεβαίωσαν πως η συγκεκριμένη περίπτωση δεν σχετίζεται με την τρομοκρατία, καθώς ο δράστης έπασχε από ψυχολογικά προβλήματα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here