Γερμανία: 1.200 στρατιώτες και 6 Tornado κατά του ISIS

Την συμμετοχή της Γερμανίας στις πολεμικές επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους με 6 αεροσκάφη Tornado και 1200 άνδρες, προανήγγειλε με συνέντευξή του στην Bild am Sonntag ο αρχηγός των γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγός Φόλκερ Βίκερ.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να αναλάβουν δράση οι γερμανικές δυνάμεις είναι να δοθεί η σχετική έγκριση από το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο, κάτι που εκτιμάται ότι θα γίνει πριν το τέλος του έτους.

«Από στρατιωτική άποψη, θα χρειαστούν περί τα 1.200 άτομα για τη λειτουργία αεροσκαφών και πλοίων» δηλώνει στη συνέντευξή ο στρατηγός Φ. Βίκερ και επισημαίνει ότι θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη αυτή τη στιγμή συμμετοχή της Γερμανίας στο εξωτερικό.

Ο ίδιος διευκρινίζει ότι δεν πιστεύει πως είναι απαραίτητη η συμμετοχή των γερμανικών δυνάμεων σε βομβαρδισμούς. Θα περιοριστούν, σημειώνει, κυρίως σε αποστολές αναγνώρισης.

«Υπό στρατιωτική έννοια, αυτό που έχει νόημα είναι αυτό που είναι απαραίτητο. Σε αυτή την περίπτωση, αυτό που είναι απαραίτητο είναι η ικανότητά μας στην αναγνώριση» αναφέρει ο στρατηγός και προσθέτει ότι «τα αεροσκάφη τύπου Tornado – η Γερμανία θα προσφέρει τέσσερα ως έξι – θα συμβάλουν σε αυτό σημαντικά».

Τα γερμανικά Tornado θα σταθμεύσουν πιθανότατα στη βάση Ιντσιρλίκ της Τουρκίας και στο Αμμάν της Ιορδανίας.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here