Γεραπετρίτης: Εξαιρετική Υπουργός η Μενδώνη

Σκληρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για τα ζητήματα που αφορούν το ελληνικό MeToo στο θέατρο αλλά και την υπόθεση Λιγνάδη έκανε μέσα από το Action24 ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης. 

«Αυτά που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα με αφορμή τις επιθέσεις στην Υπουργό Πολιτισμού και την υπόθεση Λιγνάδη έχουν οδηγήσει σε υποβάθμιση του επίπεδου διαλόγου, ο οποίος έχει πάρει χαρακτήρα εχθροπάθειας από μια μερίδα ανθρώπων που προβαίνουν σε στοχοποίηση και δολοφονία χαρακτήρων», είπε ο Υπουργός.

Αναφορικά με το χρονικό της παραίτησης Λιγνάδη, ο Υπουργός σχολίασε: «Η πρώτη φορά που προκύπτει μια επίσημη καταγγελία είναι η 6η Φεβρουαρίου. Την ίδια ημέρα, η Υπουργός Πολιτισμού ζήτησε την παραίτησή του κ. Λιγνάδη ή οποία και έγινε αποδεκτή. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η αντιπολίτευση μιλάει για απόπειρα συγκάλυψης, αφού την ίδια μόλις μέρα της καταγγελίας ζήτηθηκε και η παραίτησή  Λιγνάδη από την Υπουργό», επεσήμανε.

Για τη διαχείριση του θέματός από την αντιπολίτευση: Ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε πως υπάρχει μια εκμετάλλευση του φαινομένου και μια στοχοποίηση κυρίως της Υπουργού και του κ. Σκέρτσου. «Φαίνεται ότι ένα μέρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αγκαλιάζει τη ρητορική μίσους και κάτι τέτοιο έχει δυσμενείς συνέπειες στην κοινωνία».

Για το ζήτημα ενδεχόμενων πολιτικών ευθυνών της κ. Μενδώνη, ο Υπουργός σχολίασε: «Δεν υπάρχει καμία πολιτική ευθύνη της κας. Μενδώνη. Ο διορισμός του κ. Λίγναδη δεν έγειρε αντιδράσεις όταν έγινε, καθώς ήταν αυτονόητη για τον καλλιτεχνικό χώρο».

Τέλος, συμπλήρωσε πως δεν υπήρξε κανένα ουσιαστικό λάθος ή καθυστέρηση από την Υπουργό αλλά στην ουσία μια εσφαλμένη επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος. «Η Υπουργός είναι μια εξαιρετική δημόσια λειτουργός, που υπηρετεί 30 χρόνια στο Υπουργείο Πολιτισμού και έχει περάσει από όλες τις βαθμίδες», κατέληξε.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here