Γεωργίου: Το ίδιο θα έκανα και σήμερα

«Θα υπερασπιζόμουν και θα εφάρμοζα την αρχή ξανά σήμερα δίχως δισταγμό και το ίδιο θα έπρεπε να κάνει κάθε επικεφαλής μίας στατιστικής αρχής». Αυτά υποστηρίζει ο  πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου, υπερασπίζοντας με δηλώσεις στους FT από τις ΗΠΑ όπου ζει πλέον μόνιμα, τις ενέργειες του. 

Ο κ. Γεωργίου, καταδικάστηκε την Τρίτη σε ποινή φυλάκισης 2 ετών με τριετή αναστολή για το ότι δεν ενημέρωσε το ΔΣ της αρχής για την αποστολή στη Eurostat των στοιχείων για το έλλειμμα τον Οκτώβριο του 2010, υπερασπίζεται τις ενέργειές του με δήλωση στους Financial Times.

Μιλώντας στην εφημερίδα από το σπίτι του στις ΗΠΑ ο κ. Γεωργίου, ο οποίος προσφεύγει στο Ευρωοπαϊκό Δικαστήριο κατά της ποινής, αναφέρει ότι καταδικάστηκε για την τήρηση «της αρχής της επαγγελματικής ανεξαρτησίας όπως απαιτείται από την ΕΕ και από το ελληνικό δίκαιο. Στην Ευρώπη δε θέτουμε στατιστικά αποτελέσματα σε ψηφοφορία (από το ΔΣ)».

Η βρετανική οικονομική εφημερίδα, σχολιάζει ότι ο κ. Γεωργίου καταδικάστηκε παρά το γεγονός ότι ενήργησε σύμφωνα με τον κώδικα της ΕΕ για τις πρακτικές των επικεφαλής των εθνικών στατιστικών υπηρεσιών. Σημειώνεται ότι η Κομισιόν  παρενέβη εκ νέου για την υπόθεση την Τρίτη, εκφράζοντας την ενόχλησή της για την καταδίκη του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here