Γεωργιάδης σε γυναίκα βουλευτή-δημοσιογράφο: «Σε διόρισαν με φαξ στην ΕΡΤ»

Έντονο επεισόδιο σημειώθηκε στη Βουλή ανάμεσα στον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη,  και στην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην δημοσιογράφο Αννέτα Καββαδία.

Η Καββαδία ήταν πολιτική συντάκτρια στην ΕΡΤ, συμβασιούχος επί 20 χρόνια και δεν συμμετείχε στην ΝΕΡΙΤ που δημιουργήθηκε  μετά το «μαύρο». Είναι βουλευτής, στη Β’ περιφέρεια της Αθήνας με το ΣΥΡΙΖΑ, από τον Ιανουάριο του 2015.

Το επεισόδιο ξεκίνησε όταν κατά την κατάθεση του Γεωργιάδη, στην εξεταστική επιτροπή για την Υγεία,  η  Καββαδία τον ρώτησε για τις 23 προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

«Εχουν γίνει πολιτικές παρεμβάσεις σε διορισμούς;»  αντιρώτησε εκείνος κουνώντας ένα χαρτί. «Θεωρείτε ότι έχουν γίνει τέτοιες παρεμβάσεις στο ελληνικό δημόσιο; Θέλετε να μας πείτε πώς διοριστήκατε εσείς στην ΕΡΤ το 2004;»

«Δεν διορίστηκα. Ήμουν συμβασιούχος», απάντησε εκείνη.

«Πώς έγινε η ανανέωση; Δεν πήγατε στο γραφείο Τύπου του πρώην πρωθυπουργού και δώσατε το βιογραφικό σας; Δεν έφυγε φαξ από το γραφείο του κ. Ανδριανού με το βιογραφικό σας προς τον Πρόεδρο της ΕΡΤ; Εδώ το έχω το φαξ . Μη μου το παίζετε παρθένα. Συγγνώμη για το χαρακτηρισμό «παρθένα», ανακαλώ, αννοούσα «ανήξερη».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  παραδέχθηκε ότι το 2004 δέχθηκε τηλεφώνημα από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού (Καραμανλή) και ενημερώθηκε για την επιστροφή της στην ΕΡΤ, όπου είχε προσληφθεί ως συμβασιούχος.

«Ήταν μια εποχή που η Ν.Δ δεν ήταν παράρτημα του ΛΑΟΣ και στα ηγετικά κλιμάκια υπήρχαν ακομπλεξάριστοι, οι οποίοι αναγνώριζαν την ποιότητα των αντιπάλων της. Αναγνώριζαν την αξία του πολιτικού τους αντιπάλου. Τη σέβονταν και δεν εμφορούνταν από ακροδεξιές ιδεολογίες», είπε η βουλευτής

«Χαίρομαι που παραδεχθήκατε ότι με φαξ του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού πήγατε στην ΕΡΤ», ανταπάντησε ο κ. Γεωργιάδης.»Οπότε δεν σας παίρνει να με ρωτάτε με ύφος για μετακλητούς υπαλλήλους. Θα έπρεπε αυτούς τους 23 να πάτε και να τους υπερασπιστείτε. Όχι να τους διασύρετε».

«Η δική μου διαδρομή ήταν κρυστάλλινη»  είπε εκείνη

«Τη μάθαμε τώρα. Ρουσφέτι ήσουν . Διορίστηκες με φαξ και μου κάνεις ερωτήσεις με ύφος για μετακλητούς.»

«Δεν ντρέπεσαι»
«Θα πεις εσύ σε μένα για ντροπή. Αρνούμαι να δεχθώ ερωτήσεις από εσάς για προσλήψεις»

Στη συνέχεια η βουλευτής ανήρτησε στη σελίδα της στο Favebook  το εξής

Απαξιώ να σχολιάσω το αηθες και σεξιστικό παραλήρημα Γεωργιάδη,εναντίον μου. Τι να πεις, άλλωστε, με αυτόν που -μεταξύ άλλων- υπεραμύνεται της επαναφοράς της κατάπτυστης διάταξης Λοβέρδου για τις οροθετικές; Ντροπή, μόνο, για την κατάντια της σημερινής ΝΔ..

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here