Γεωργιάδης: Επενδύσεις εξπρές χωρίς πολλούς ελέγχους-Τέλος του έτους το Ελληνικό-Ναι στην επένδυση χρυσού στη Χαλκιδική-Δόκιμη η κριτική σε Μητσοτάκη για τις λίγες γυναίκες υπουργούς

Το μια βδομάδα έγινε ως το τέλος του έτους, για να ξεκινήσει το έργο του Ελληνικού. Αυτό είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο Euronews. Είπε ότι η κυβέρνηση είναι υπέρ της επένδυσης χρυσού στη Χαλκιδική ενώ για να επιταχυνθούν οι επενδύσεις σημείωσε ότι εκτός της φορολογίας(βλ. φοροελαφρύνσεων) ρόλο παίζει η πειτάχυνση των περιβαλλοντικών αδειών και των αποφάσεων του ΚΑΣ! 

Επίσης τάσσεται υπέρ της επένδυσης του χρυσού στη Χαλκιδική, ενώ αποκαλεί δόκιμη την κριτική στον πρωθυπουργό για τις γυνείκες στο υπουργικό σχήμα, λέγοντας ότι κι εκείνος θα ήθελε περισσότερες!

Τα πιο χαρακτηριστικά αποσπάσματα της συνέντευξης:

. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι σε έναν χρόνο από σήμερα θα τρέχουμε με ρυθμούς άνω του 3,5%-4%. Αυτό είναι το μέτρο με το οποίο θέλουμε να μετρηθούμε και θα λάβουμε όλα τα αναγκαία μέτρα για να το πετύχουμε».

«Αν γίνουν όλες οι κινήσεις που πρέπει. Δεν αφορούν μόνο στο υπουργείο Ανάπτυξης. Ξέρετε το υπουργείο Ανάπτυξης παλιά είχε τον όρο «υπουργείο Συντονισμού». Συντόνιζε ευρύτερα τα υπουργεία. Η ανάπτυξη δεν εξαρτάται μόνο από τις στρατηγικές επενδύσεις ή μόνο από το ΕΣΠΑ. Η ανάπτυξη εξαρτάται από τη φορολογία, από τις περιβαλλοντικές άδειες, από το πόσο γρήγορα «τρέχει» το ΚΑΣ τις διάφορες αδειοδοτήσεις, κοκ. Είναι πιο συνολικό θέμα η ανάπτυξη. Όμως επειδή ο Πρωθυπουργός της χώρας είναι αποφασισμένος να το πετύχει, πιστεύω ότι ναι, γίνεται».

Μία τόσο μεγάλη επένδυση, συνολικής αξίας 8 δισεκατομμυρίων ευρώ, που θα αλλάξει όχι μόνο την Αττική, αλλά την Ελλάδα, προφανώς έχει διαφόρων ειδών συμφέροντα από πίσω. Όμως αυτά εμάς δεν μας πτοούν. Η εντολή που λάβαμε από τον ελληνικό λαό είναι να ξεκινήσει το Ελληνικό. Και το Ελληνικό θα ξεκινήσει φέτος. Πιστεύω ότι οι ΚΥΑ, που είναι και το πρώτο κρίσιμο βήμα, θα έχουν εκδοθεί μέσα στον Αύγουστο. Μαχόμαστε για να γίνει το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου, αλλά υπάρχει η γνωστή ελληνική γραφειοκρατία, μέσα στον Αύγουστο θα έχουν εκδοθεί. Από εκεί και πέρα θα γίνει ο διαγωνισμός για το καζίνο, η διανομή και στη συνέχεια θα γίνει η μεταβίβαση για να ξεκινήσουν τα έργα.

Είμαστε εξαιρετικά υπέρ αυτής της επενδύσεως. Η αρμοδιότητά της ανήκει στον κ. Κωστή Χατζηδάκη. Δε θα ήθελα εγώ να προκαταλάβω τις αποφάσεις του συναδέλφου μου Υπουργού. Ξέρω όμως ότι η κυβέρνηση την υποστηρίζει. Σε ό,τι αφορά στο υπουργείο Ανάπτυξης, ό,τι μου ζητηθεί θα το κάνω αμέσως.»

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here