Γέννησε στα διόδια

Στα διόδια γέννησε μια γυναίκα που μεταφερόταν στην Κατερίνη για τοκετό, όμως έσπασαν τα νερά της και άρχισε να προβάλλει το κεφαλάκι του νεογνού.

Σύμφωνα με ανάρτηση των διασωστών που την ξεγέννησαν επί τόπου, συνέβησαν τα εξής:

  • «Συγχαρητήρια στους Διασώστες του ΕΚΑΒ Πιερίας και συγκεκριμένα στο νυχτερινό πλήρωμα του Α2 Τηλέμαχος Πάνου (Telemaco Panus) και Christina Palla οι οποίοι με την ανάληψη της βάρδιας έζησαν με τον ποιο έντονο τρόπο ίσως το μεγαλύτερο θαύμα της ζωής, τον ερχομό ενός μωρού!!! Παραθέτω την περιγραφή του πληρώματος για το περιστατικό.

«Περίπου 23:00 και το σήμα αναφέρει έντονο κοιλιακό άλγος σε γυναίκα με προχωρημένη εγκυμοσύνη.

Καθ οδόν για το περιστατικό, νεότερες πληροφορίες μέσω ασυρμάτου αναφέρουν ότι «σπάσανε τα νερά» της εγκυμονούσας.

Η άφιξη στο σημείο άμεσα, η εγκυμονούσα στο πίσω κάθισμα του ΙΧ αυτοκινήτου, ο τοκετός έχει ήδη ξεκινήσει, το κεφαλάκι του εμβρύου είχε ήδη προβάλει, κοιταζόμαστε με τη συνάδελφο και χωρίς δεύτερη σκέψη ξεκινάμε το έργο μας με συντονισμένες κινήσεις και βοηθάμε την εγκυμονούσα να ολοκληρώσει τον τοκετό στο σημείο…

Παραλαμβάνουμε με ασφάλεια νεογνό και μητέρα, αμέσως γίνονται προσπάθειες ανάνηψης του νεογνού, μέχρι να φτάσουμε στο Κέντρο Υγείας Λιτοχώρου έχουμε ζωτικά σημεία, αναπνοή, σφυγμό και το παραδίδουμε στους εφημερεύοντες ιατρούς Αριστοφάνη Παγανά και George Garatzioulas, οι οποίοι και μας περίμεναν.

Αφού προσφέρθηκε ιατρική βοήθεια σε μητέρα και νεογνό συνεχίσαμε με την συνοδεία ιατρού για το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης.

Απίστευτα, ανεκτίμητα συναισθήματα η ανταμοιβή μας για το έργο που επιτελούμε…!!!»

ΠΗΓΗ: ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ ΠΙΕΡΙΑΣ «ΟΛΥΜΠΟΣ»

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here