Γεννηματά: Το «ναι» στη ζώνη του ευρώ ειναι ιστορικό και αδιαπραγμάτευτο

Για οικτρή αποτυχία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κάνει λόγο η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, η οποία κατηγορεί την κυβέρνηση για «σκοτεινά διπλά σχέδια με σκοπιμότητες και κρυφές ατζέντες».

«Η χώρα βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή. Τα διλήμματα είναι δραματικά» αναφέρει η κ. Γεννηματά, τονίζοντας ότι η μόνη επιλογή για τον Αλέξη Τσίπρα είναι να πει το μεγάλο ναι στην Ευρώπη και στο ευρώ.

«Να καταθέσει ολοκληρωμένη και συνεκτική πρόταση για μια λυτρωτική συμφωνία. Απαιτούνται αποφάσεις δύσκολες, επώδυνες, αλλά αναγκαίες και σωτήριες. Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει. Απομένουν μόνο πέντε ημέρες».

«Ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας προσωπικά και η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν μπορούν πια να κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους και να μεταθέτουν τις ευθύνες τους σε άλλους. Αντί να φέρει την συμφωνία που είχε υποσχεθεί γύρισε με τελεσίγραφο. Το ΝΑΙ της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, για την ισότιμη και ενεργή συμμετοχή της Ελλάδας στις δομές και τους θεσμούς της Ευρώπης, το ΝΑΙ στην ζώνη του ευρώ είναι ΝΑΙ ιστορικό και αδιαπραγμάτευτο. Στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών πριν από τρεις ημέρες ο κ. Τσίπρας έχει δεσμευθεί να φέρει λύση, που ακυρώνει την ρήξη και το Grexit. Λύση που κατοχυρώνει τη θέση της Ελλάδας μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσα στο ευρώ» τονίζει η κ.Γεννηματά.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here