Γεννηματά: Θα καταδικάσει η κυβέρνηση την ανεύθυνη σταση Τραμπ στην Ιερουσαλήμ

«Πράξη που περικλείει σοβαρούς κινδύνους και θα έχει βαθύτατα ζημιογόνες συνέπειες για την ειρηνευτική διαδικασία στη Μ. Ανατολή» χαρακτηρίζει η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά την απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, να αναγνωρίσει ως πρωτεύουσα του Ισραήλ την Ιερουσαλήμ και να μεταφέρει εκεί την πρεσβεία της χώρας του. Και ερωτά εάν η ελληνική θα καταδικάσει την ανεύθυνη αυτή στάση.

Όπως σημειώνει η κ. Γεννηματά, η απόφαση αυτή, «προδικάζει το status της πόλης ως πρωτεύουσας μόνο του Ισραήλ ενώ παραβιάζει ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας για μια ‘λύση δύο κρατών’ και περιφρονεί το σύνολο της παγκόσμιας κοινής γνώμης η οποία τάχθηκε ενάντια σ’ αυτή την απόφαση».

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, εξέφρασε την ελπίδα ότι «την τελευταία στιγμή θα επικρατήσει η λογική και δεν θα υλοποιηθεί η εν λόγω επικίνδυνη απόφαση» και διερωτήθηκε: «Η ελληνική κυβέρνηση θα καταδικάσει αυτή την ανεύθυνη πράξη ή μήπως οι έπαινοι Τσίπρα προς την εξωτερική πολιτική Τράμπ τον εμποδίζουν να κάνει κάτι τέτοιο;».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here