Γεννηματά: Συμφωνία ντροπής, το 4ο μνημόνιο-Τέλος των μύθων και του λαϊκισμού

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(ΕΛ. ΚΟΥΡΗ)

«Με τη λήξη της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σίγουρα έρχεται το τέλος των μύθων και των παραμυθιών. Των δράκων και των σωτήρων. Το τέλος του λαϊκισμού και των ψεύτικων υποσχέσεων», υπογράμμισε η Φώφη Γεννηματά, παρουσιάζοντας στο Μέγαρο Μουσικής το βιβλίο της πρώην βουλευτού του ΠΑΣΟΚ, Μιλένας Αποστολάκη με τίτλο: «Το τέλος της Μεταπολίτευσης».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης συμπλήρωσε λέγοντας ότι «ο κύκλος που άνοιξαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με τις ψεύτικες υποσχέσεις και το λαθρεμπόριο ελπίδας, κλείνει οριστικά με τη συμφωνία ντροπής, το τέταρτο μνημόνιο που φέρει την υπογραφή του πρωθυπουργού».

Με σκληρή γλώσσα η κ. Γεννηματά ανέφερε πως πρόκειται για συμφωνία με όρους συνθηκολόγησης ηττημένου που υποθηκεύει το μέλλον του τόπου, χωρίς αναπτυξιακό αντίκρισμα, με δυσθεώρητους στόχους για πλεονάσματα, χωρίς καν τη βεβαιότητα, όπως είπε,«ότι θα μπορέσουμε επιτέλους να μιλήσουμε για την αναγκαία απομείωση του χρέους και χωρίς να προκύπτει από πουθενά ότι ξεκινά η ανάπτυξη όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση».

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, τόνισε πως διέξοδος για τη χώρα είναι η συνεννόηση των δημοκρατικών δυνάμεων – και μια ισχυρή, βιώσιμη κυβέρνηση ευρύτατης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας και λαϊκής στήριξης, είναι προϋπόθεση για την ενίσχυση της αξιοπιστίας και της διαπραγματευτικής ικανότητας της χώρας.

«ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ αρνούνται ακόμη αυτή την αναγκαιότητα. Θα τους την επιβάλουμε. Η συνεννόηση είναι και αναγκαία και εφικτή» υποστήριξε η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε ότι το πρόβλημα της χώρας δεν είναι μόνο οικονομικό αλλά κυρίως πολιτικό, καθώς κανείς μονάχος του δεν έχει τη δύναμη να βγάλει τη χώρα μας την κρίση.Κατά την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, το δίλημμα στο οποίο βρίσκεται αυτή τη στιγμή η χώρα είναι «εθνική συνεννόηση ή εθνική καταστροφή». «Βρισκόμαστε στην αρχή μιας νέας εποχής, στη βάση μιας νέας πολιτικής συμφωνίας» πρόσθεσε.

Την απαξίωση του πολιτικού συστήματος από τη κρίση επεσήμανε και ο Σπύρος Λυκούδης ο οποίος τόνισε την ανάγκη για ένα νέο ξεκίνημα της χώρας.

«Με θλίβει ο κατακερματισμός των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς και του προοδευτικού μεσαίου χώρου» είπε και υπογράμμισε πως είναι επιτακτικό για τη χώρα, την ισορροπία και σταθερότητα του πολιτικού συστήματος, την καλή και προοδευτική της διακυβέρνηση, «να κάνουμε όλοι μας τις αναγκαίες συλλογικές και προσωπικές υπερβάσεις για να δώσουμε όλοι μαζί, ένα νέο όραμα, ρεαλιστική ελπίδα, αισιοδοξία και προοπτική στους χειμαζόμενους πολίτες».

Ευχαριστώντας όσους παραβρέθηκαν, η Μιλένα Αποστολάκη είπε ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι ο τελευταίος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης. Στη διαμόρφωση της ανομίας έπαιξαν ρόλο και τα κόμματα που δεν είχαν κυβερνήσει μέχρι την κρίση, τόνισε, και αναφέρθηκε στο «μέτωπο των δημαγωγών ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here