Γεννηματά: Το ΠΑΣΟΚ δεν διαλύεται, μετεξελίσσεται-Βολές κατά Τσίπρα-ΝΔ-Δεν θα γίνουμε δεκανίκια τους

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/Τ. ΜΠΟΛΑΡΗ

Με τη φράση «το ΠΑΣΟΚ δεν διαλύεται, δεν τεμαχίζεται, δεν εξαφανίζεται. Μετεξελίσσεται», η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, έδωσε το στίγμα της επόμενης μέρας για το κόμμα της,  στην εκδήλωση για την 43η επέτειο της διακήρυξης της 3ης του Σεπτέμβρη 1974 με την οποία ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε ανακοινώσει τη δημιουργία του ΠΑΣΟΚ, που έγινε στο Ζάππειο.  Οπως ισχυρίσθηκε  το κόμμα πρωτοστατεί «στην αναγέννηση της Δημοκρατικής Παράταξης» και τη «νέα αλλαγή»., αλλά έμεινε σταθερή στις ίσες αποστάσεις από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, εξαπολύοντας βολές τόσο κατά του πρωθυπουργού, τον οποίο εγκάλεσε ότι ευτέλισε την έννοια της αριστεράς και πρόδωσε τους προοδευτικούς πολίτες  όσο και από τη ΝΔ, που γέρνει προς τα δεξιά όπως είπε, υπογραμμίζοντας ότι δεν ο νέος φορέας δεν γίνει δεκανίκι κανενός. 

Παρουσία των δυο πρώην προέδρων του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου και Ευάγγελου Βενιζέλου, των συνυποψηφίων της για την ηγεσία του νέου φορέα, του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη, του Γιάννη Ραγκούση, του Γιάννη Μανιάτη, του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Θανάση Θεοχαρόπουλου, ιδρυτικών και ιστορικών στελεχών, πρώην βουλευτών και της όλων των βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, η κ. Γενημματά τόνισε: «Η σκληρή πραγματικότητα επιβάλλει νέο ξεκίνημα. Σε αυτές τις συνθήκες η πολιτική αναγκαιότητα της αναγέννησης της Προοδευτικής Δημοκρατικής Παράταξης έρχεται στην πρώτη γραμμή. Αναγκαιότητα ενός νέου πολιτικού και κοινωνικού ρεύματος πλειοψηφίας, που θα φέρει την νέα αλλαγή στην χώρα».

«Δεν αφαιρούμε δυνάμεις, ούτε διαιρούμε την προοδευτική παράταξη, αλλά προσθέτουμε και πολλαπλασιάζουμε», επεσήμανε.

«Στον χώρο μας δεν ταιριάζει να ακολουθεί ή να παρακολουθεί, αλλά να προηγείται και να ηγείται», υπογράμμισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Αφήνουμε πίσω ό,τι μας πλήγωσε. Φέρνουμε στο προσκήνιο νέες ιδέες, νέες αντιλήψεις, τους νέους ανθρώπους», τόνισε η κ. Γεννηματά και κάλεσε όλους «και ιδιαίτερα τους νέους να κάνουν την 5η του Νοέμβρη τη δική τους 3η Σεπτέμβρη», αναφερόμενη στην ημερομηνία των εκλογών για την ηγεσία του υπό συγκρότηση νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.

Χαιρέτισε επίσης «την απόφαση συμπόρευσης που πρόσφατα ανακοίνωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης και το Ποτάμι, όπως και τη συμμετοχή του Γιώργου Καμίνη και του Γιάννη Ραγκούση στην κοινή προσπάθεια για τον νέο ενιαίο φορέα».

Η κ. Γεννηματά εξαπέλυσε «βέλη» κατά του ΣΥΡΙΖΑ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, καταλογίζοντάς τους ότι «μαζί και με τον ακροδεξιό εταίρο τους, εκμεταλλεύθηκαν την κρίση με μνημειώδη λαϊκισμό και δημαγωγία ώστε να φθάσουν στην εξουσία. Ευτέλισαν τις αξίες της Αριστεράς και πρόδωσαν τους προοδευτικούς πολίτες που τους εμπιστεύτηκαν».

Στρεφόμενη κατά της Ν.Δ., είπε ότι στην εικόνα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κυριαρχεί η στροφή «επί δεξιά» και «η καταδικασμένη λογική ότι η ενίσχυση των οικονομικά ισχυρών, επαρκεί για να βγούμε από την κρίση». «Τα δεκανίκια για τη Δεξιά ή τον ΣΥΡΙΖΑ να τα αναζητήσουν αλλού», σημείωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here