Φ. Γεννηματά: Να υπάρξει εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI (ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ)

Η νέα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, επεσήμανε κατά την τελετή παράδοσης- παραλαβής της προεδρίας του Κινήματος, ότι «η διαπραγμάτευση είναι εθνική υπόθεση που ξεπερνά τον πρωθυπουργό κι ένα κόμμα» και επανέλαβε την ανάγκη να συγκροτηθεί εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, όπως έχει ζητήσει το ΠΑΣΟΚ από το 2012.

«Είναι ιστορική ευθύνη και υποχρέωση του πρωθυπουργού να διασφαλίσει την ισότιμη συμμετοχή και παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη», τόνισε.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία των δυο «αντιπάλων» της κ. Γεννηματά, Ανδρέα Λοβέρδου και Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, και φυσικά του απελθόντα προέδρου Ευάγγελου Βενιζέλου.  

Η κ. Γεννηματά αφού ευχαρίστησε τους συνυποψηφίους της καθώς και όσους προσήλθαν να ψηφίσουν στις χθεσινές εσωκομματικές εκλογές, δεσμεύτηκε να πάρει άμεσα πρωτοβουλίες για τη συγκρότηση ενός σύγχρονου σοσιαλδημοκρατικού φορέα με τις υπόλοιπες δυνάμεις του χώρου «με διάλογο και χωρίς αλαζονεία» υπογράμμισε.

Ο κ. Βενιζέλος, από την πλευρά του, εξαπέλυσε νέα επίθεση στην κυβέρνηση κατηγορώντας την για ψεύδη. «Φάνηκαν τα ψέματα και οι μύθοι του χαμένου πενταμήνου και οι κούφιες δημαγωγίες της κυβέρνησης» δήλωσε.

Παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι σκόπιμα ροκάνισε, όπως είπε, τον χρόνο εις βάρος της χώρας. Ευχαρίστησε τέλος βουλευτές, στελέχη και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ για τη συνεργασία προσθέτοντας ότι νοιώθει ηθική ευθύνη να παρακολουθεί την υλοποίηση των αποφάσεων του συνεδρίου.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here