Γεννηματά: Λυπάμαι για την απόφαση Βενιζέλου να φύγει-Στόχος μας να ηττηθεί η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

Την στρατηγική της επιδίωξη, πίσω από την απόφαση να μην προταθεί στον κ. Βενιζέλο η θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας, επιβεβαίωσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά. Οπως η ίδια είπε, στόχος είναι να  ηττηθεί η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και συμπλήρωσε πως η επιλογή Καμίνη αντί Βενιζέλου σηματοδοετεί το προσκλητήριο στπυς προοδευτικούς πολίτες που εγκαταλείπουν τον ΣΥΡΙΖΑ. 

«Λυπάμαι για την απόφαση του κ. Βενιζέλου να εγκαταλείψει την κοινή προσπάθεια σ’ αυτή την κρίσιμη στιγμή», σχολίασε μετά την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, προσθέτοντας: «Θα μπορούσε να προσφέρει πολλά από οποιαδήποτε θέση επιθυμούσε. Οι απόντες απλώς ενισχύουν τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ερωτηθείσα αν προσφέρθηκε στον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κάποια θέση στα ψηφοδέλτια του ΚΙΝΑΛ, η κ. Γεννηματά απάντησε καταφατικά. «Σε όποια περιφέρεια ήθελε με σταυρό» συμπλήρωσε.

Όσον αφορά την εκλογική διαδικασία, η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ υπενθύμισε ότι την προηγούμενη Κυριακή «οι πολίτες υποχρέωσαν τον κ. Τσιπρα να προχωρήσει στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών».

Σήμερα, συνέχισε, «θα δώσουν ένα τέλος στις καταστροφικές επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ και στις περιφέρειες». Στόχος, όπως πρόσθεσε, είναι  να ηττηθεί η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες.

«Και αυτό σηματοδοτεί η επιλογή του κ. Καμίνη ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας» συνέχισε η κα Γεννηματά, απευθύνοντας προσκλητήριο στους απογοητευμένους ψηφοφόρους που «εγκαταλείπουν μαζικά τον ΣΥΡΙΖΑ».

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι του Σαββάτου, ο κ. Βενιζέλος, με γραπτή του ανακοίνωση, έθεσε εαυτόν εκτός του Κινήματος Αλλαγής, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να στηρίξει «ένα σχέδιο που καθιστά το ΚΙΝΑΛ ουρά του ΣΥΡΙΖΑ».

Είχε προηγηθεί επίσημη ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ, στην οποία γνωστοποιούταν ότι ο κ. Καμίνης τοποθετείται ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, έπειτα από απόφαση της προέδρου του κόμματος, Φώφης Γεννηματά.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here