Γεννηματά: Φιάσκο η επίσκεψη Ερντογάν, ευθύνες στη κυβέρνηση

«Φιάσκο» που τείνει να καταλήξει σε «ναυάγιο» χαρακτήρισε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά την επίσκεψη στην Ελλάδα του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Οι άκαμπτες δηλώσεις Ερντογάν μέσα στο Προεδρικό  Μέγαρο επιβεβαιώνουν αυτό που ήδη αρχικά είχαμε προβλέψει και τονίσει: ότι δεν υπήρξε καμία απολύτως διπλωματική προετοιμασία της επίσκεψής του. Απαράδεκτο αλλά κυρίως επικίνδυνο για την χώρα», ανέφερε σε δήλωσή της η κ. Γεννηματά.

Δηλαδή η κ. Γεννηματά θεωρεί ότι θα μπορούσε η κυβέρνηση και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, να επιβάλουν με κάποιο μαγικό τρόπο, στον κ. Ερντογάν τι θα πεί ή ποια ατζέντα θέλει να αναπτύξει; Εκτός κι αν εννοεί ότι έπρεπε να φιμωθεί, πα΄ση θυσία, ο σουλτάνος. Η ότι θα ήταν προτιμότερο να μην προσκληθεί και να τα λέει όλα αυτά από την Αγκυρα.

Είναι επιεικώς αφελής η θέση της κ. Γεννηματά η οποία αυτό που πρέπει να εκτιμήσει δεν είναι οι προκλητικές ή μη θέσεις του Ερντογάν αλλά ο τρόπος που υπερασπίζεται ή προωθεί τα εθνικά συμφέροντα η κυβέρνηση. Αλλά στο πλαίσιο της ακραιφνούς μονοσήμαντης αντιπολιτυτικής της τακτικής, όλα επιστρετεύονται αρκεί να πλήττουν την κυβέρνηση!!!

Ετσι η κ. Γεννηματά, καταλόγισε επίσης στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι συνεχώς «πάει για μαλλί και βγαίνει κουρεμένος». «Και δυστυχώς μαζί του τα ελληνικά συμφέροντα», συμπλήρωσε και πρόσθεσε: «Φιάσκο η επίσκεψη στις ΗΠΑ  μεγαλύτερο φιάσκο η επίσκεψη Ερντογάν, που τείνει να καταλήξει σε ναυάγιο».

«Επειδή όμως  ζήτημα αναθεώρησης της συνθήκης δεν υπάρχει. Επειδή ποτέ ως τώρα δεν έχει τεθεί από την χώρα μας ζήτημα ερμηνείας, και ατόπως ετέθη. Επειδή οι απαράδεκτες θέσεις του Τούρκου Προέδρου και η συζήτηση στην οποία μπήκε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, όχι μόνο δεν προάγουν τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις, αλλά τις γυρίζουν σημαντικά βήματα πίσω. Η Ελληνική Κυβέρνηση -και πρώτα ο Πρωθυπουργός- έχει μεγάλη ευθύνη για τα όσα συνέβησαν σήμερα», κατέληξε η κ. Γεννηματά.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here