Γεννηματά: Εντονη κριτική στη συμφωνία των Πρεσπών

Έντονη κριτική κατά της κυβέρνησης για τη συμφωνία στις Πρέσπες με την ΠΓΔΜ άσκησε η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας χθες το βράδυ στις Σέρρες σε στελέχη και παράγοντες του Κινήματος Αλλαγής. Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ ανέφερε ότι η συγκεκριμένη συμφωνία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, αναφέροντας πως «υποχωρήσεις από πάγιες θέσεις αντί να κλείνουν παλιούς λογαριασμούς, ανοίγουν νέους».

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής ανέφερε ότι η συγκεκριμένη συμφωνία, όπως προέκυψε, δεν γίνεται αποδεκτή, αναφέροντας πως «παραχωρήσεις της ελληνικής κυβέρνησης στα κρίσιμα ζητήματα της εθνικότητας και της γλώσσας μας βρήκαν και μας βρίσκουν απέναντι, κάθετα αντίθετους».

«Είμαστε σκληρά απέναντι σε κάθε λογική πατριδοκαπηλίας και διχασμού των Ελλήνων. Και επαναλαμβάνω ότι φέρει σοβαρή ευθύνη διαχρονικά και ιστορικά η ΝΔ και σήμερα ο κ. Μητσοτάκης, γιατί και αυτός πρόταξε το κομματικό συμφέρον από το εθνικό» ανέφερε

Η κ. Γεννηματά αναφέρθηκε και στο ζήτημα της παρατεινόμενης κράτησης των δυο Ελλήνων στρατιωτικών στη Τουρκία, υποστηρίζοντας ότι η γειτονική χώρα δεν σέβεται το διεθνές δίκαιο.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here