Γεννηματά: Δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα,όχι στην κυβέρνηση

«Η ψήφος μας δεν είναι ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. Δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα μας κυρίες και κύριοι της κυβέρνησης”, ξεκαθάρισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά στην ομιλία της ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής  και ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας  για τα προαπαιτούμενα μέτρα.
Η κ.Γεννημάτα απέρρριψε τα καταστρεπτικά, όπως είπε, σενάρια περί εκλογών και κυβέρνησης ειδικού σκοπού και ορισμένου χρόνου, τονίζοντας ότι υπάρχει εθνικός σκοπός με ορίζοντα τη λήξη του προγράμματος.
Επέκρινε την κυβέρνηση για τον τρόπο με τον οποίο διαπραγματεύτηκε. «Τι κατάφερε αυτή η κυβέρνηση; Επιστροφή σε αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης” για να σημειώσει στη συνέχεια ότι  «έχει έρθει η ώρα να σταματήσουν οι ψευδαισθήσεις, τα ψέματα”.
«Ο κ. Τσίπρας δυστυχώς κατάλαβε αργά ότι οι καταστροφικοί δραχμολάγνοι υπουργοί του πήγαιναν χέρι χέρι με τον κ. Σόιμπλε με στόχο να οδηγήσουν την Ελλάδα εκτός Ευρώπης εκτός Ευρωζώνης”, πρόσθεσε.
 Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι  πέρα από τη συμφωνία χρειάζεται ολοκληρωμένο σχέδιο για το μέλλον. «Δεν αρκούν τα προαπαιτούμενα. Εμείς πετύχαμε τη μείωση του χρέους, διεκδικήστε την αναδιάρθρωσή του. Χρειάζονται μετρήσιμοι στόχοι, αυστηρό χρονοδιάγραμμα”.
 Xαρακτήρισε θεσμικό ατόπημα την απουσία του Αλέξη Τσίπρα από τη Βουλή. «Ο πρωθυπουργός που διαπραγματεύτηκε, συμφώνησε και έβαλε την υπογραφή του δεν ενημερώνει επισήμως τον ελληνικό λαό, την ώρα που λίγο νωρίτερα ενημέρωσε το κόμμα του”.
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here