Γεννηματά: Στόχος μας η ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ

ΦΩΤΟ: INTIME ( Κ. ΜΠΑΛΤΑΣ)
Στόχος μας η  «ανασυγκρότηση, η ενότητα και η διεύρυνση του ΠΑΣΟΚ» δήλωσε η Φώφη Γεννηματά μιλώντας στο Μέγκα μετά το κάλεσμα που απηύθυνε στις δυνάμεις και στα πρόσωπα της κεντροαριστεράς για συνεργασία και κοινά ψηφοδέλτια.

Όπως σημείωσε, η χώρα χρειάζεται μια κυβέρνηση με την ευρύτερη δυνατή λαϊκή υποστήριξη προκειμένου να προχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Υπενθύμισε, δε, ότι το ΠΑΣΟΚ έχει σηκώσει το μεγαλύτερο μέρος της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων τα τελευταία χρόνια, καθώς και ότι διαθέτει ανθρώπους με εμπειρία.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρατήρησε ότι δεν τίθεται θέμα αυτοδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ , ενώ σημείωσε ότι όπως αποδείχθηκε δεν λειτουργεί ούτε μια κυβέρνηση δύο κομμάτων, εκ των οποίων το ένα να είναι ουρά.

Όπως είπε, για να προωθηθούν οι αναγκαίες για τη χώρα μεταρρυθμίσεις και να επιτευχθούν διορθώσεις στο μνημόνιο θα χρειαστεί μια κυβερνητική συνεργασία που θα στηρίζεται σε δεσμευτική προγραμματική συμφωνία των κομμάτων που θα την στηρίζουν.

Η κ. Γεννηματά μίλησε για συγκεκριμένο οδικό χάρτη και χρονοδιαγράμματα, τα οποία πολύ σύντομα το ΠΑΣΟΚ θα παρουσιάσει, προκειμένου να δώσει ξεκάθαρη εικόνα για το είδος της προγραμματικής συμφωνίας που θεωρεί αναγκαία.

Η ίδια αναφέρθηκε στα ψέματα που είπε ο Αλέξης Τσίπρας, ακόμη και στο διάγγελμα για τις εκλογές και επικεντρώθηκε στο ζήτημα του εκλογικού νόμου.

Υπενθύμισε ότι ο πρωθυπουργός είχε δεσμευθεί να αλλάξει τον εκλογικό νόμο και να καταργήσει το μπόνους των 50 εδρών, κάτι που δεν έπραξε.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξήγησε την αναγκαιότητα της κατάργησης του μπόνους, λέγοντας ότι έτσι θα υποχρεωνόταν το 2ο κόμμα να αναλάβει τις ευθύνες του και να συμμετάσχει στην κυβέρνηση, ενώ θα σταματούσε τα ψέματα και τις υποσχέσεις μικροκομματικού συμφέροντος. Με τον τρόπο αυτό, η χώρα θα αποκτούσε μια ισχυρή κυβέρνηση, σημείωσε.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here