Γεννηματά για το μεταναστευτικό: Ενα μοντέλο διαχείρισης σαν το Σχέδιο Ξενοκράτης

 

ΦΩΤΟ: INTIME ( Ν. ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ)
Aναγκαία η άμεση ανάληψη πρωτοβουλιών από την κυβέρνηση, προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα κύματα των μικτών μεταναστευτικών ροών, αναφέρει σε δήλωση της  η πρόεδρος του  ΠΑΣΟΚ Φ. Γεννηματά.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αφού επισημαίνει την αναγκαιότητα αντιμετώπισης των συνεπειών στην ελληνική κοινωνία και οικονομία με σκοπό την διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής και την προστασία των προσφύγων, υπογραμμίζει ότι αυτό που ζει η χώρα μας είναι κατάσταση έκτακτης ανάγκης και προτείνει ένα μοντέλο διαχείρισης σαν αυτό του Σχεδίου Ξενοκράτης.

Η Φώφη Γεννηματά δίνοντας έμφαση στο μέγεθος του προβλήματος θεωρεί ότι οι θεσμικές αλλαγές θα έπρεπε να γίνουν έστω και με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Επίσης, αναδεικνύει την τοποθέτηση του Επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου που έχει κρούσει τον «κώδωνα κινδύνου» για την ανυπαρξία διαχειριστικής αρχής έτσι ώστε να εισπράξει και να αξιοποιήσει την οικονομική βοήθεια από την ΕΕ.

Προς επίρρωσιν των προτάσεών της, επικαλείται την αναφορά του διευθυντή του γραφείου Ευρώπης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Βενσάν Κοστέλ, ο οποίος είχε καταγγείλει την κυβέρνηση για παντελή απουσία συντονισμού και έλλειψη σχεδιασμού, αλλά και την απουσία αρμοδίου που να μπορεί να παραλάβει την οικονομική βοήθεια της Ύπατης Αρμοστείας προς την χώρα μας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here