Γεννηματά για Λαφαζάνη: Δεν θα μπορούσαμε ποτέ να συμπορευτούμε

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI (ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ)

Δεν θα μπορούσαμε ποτέ να συμπλεύσουμε και να συμπορευτούμε, δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά αναφερόμενη στη δυνατότητα συνεργασίας με τη Λαϊκή Ενότητα ύστερα από τη συνάντησή της με τον πρόεδρο της ΛΑΕ Παναγιώτη Λαφαζάνη, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής. 

«Εμείς πιστεύουμε αδιαπραγμάτευτα ότι η χώρα θα πρέπει να υπερασπιστεί το ιστορικό της κεκτημένο την παραμονή στην Ευρώπη και την ισότιμη συμμετοχή στην ευρωζώνη» διευκρίνισε.
Σε ανακοίνωσή της η κ. Γεννηματά κάνει λόγο για διαφορές στρατηγικού χαρακτήρα για το παρόν και το μέλλον της χώρας.«Υπήρξαν και πράγματα στα οποία συμφωνήσαμε» προσθέτει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, «Συμφωνήσαμε για παράδειγμα στο ζήτημα της αλλαγής του εκλογικού νόμου. Του υπενθύμισα όμως, ότι όταν εμείς, το ΠΑΣΟΚ, καταθέσαμε την πρόταση για την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών εκείνος συμμετείχε στην κυβέρνηση μαζί με τον κ. Τσίπρα και αγνόησαν την πρόταση μας αυτή.«Συμφωνήσαμε επίσης ότι θα πρέπει απαρέγκλιτα να τηρηθούν οι συνταγματικές προβλέψεις, χωρίς όμως πρόσθετες καθυστερήσεις που μόνο σκοπιμότητες μπορούν να υπηρετούν. Η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί».

»Συμφωνήσαμε ότι θα πρέπει να πραγματοποιηθεί η σύγκλιση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Προβλέπεται από το Σύνταγμα, είναι εξαιρετικά σημαντική, θα πρέπει εκεί όλοι οι αρχηγοί να συζητήσουν, να μιλήσουμε για τις ευθύνες του καθενός, γιατί η χώρα οδηγείται σε εκλογές, γιατί ενώ υπάρχει μια Βουλή με 220 βουλευτές θα πρέπει να αναζητήσουμε μια νέα που θα ψάχνει 151 για να στηρίξει την κυβέρνηση και την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Είναι σαφές ότι η ευθύνη αυτή ανήκει αποκλειστικά στον κ. Τσίπρα».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here