Γενικός Διευθυντής της ΠΟΥ σε Τσίπρα: Αναγνωρίζουμε τις σημαντικές σας προσπάθειες στην υγεία για καθολική κάλυψη πληθυσμού-μεταναστών-Εκτεθειμένη η ΝΔ

Για άλλη μια φορά η ΝΔ και η μηδενιστική κριτική της στο τομέα της υγείας, εκτέθηκαν διεθνώς. Ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ, Tedros Adhanom Ghebreyesus, σε συνάντηση που είχε στη Βουδαπέστη με τον έλληνα πρωθυπουργό, αναγνώρισε το σημαντικό έργο της ελληνικής κυβέρνηση στο τομέα της υγείας, ιδίως όσον αφορά την κάλυψη των ανασφάλιστων  και των μεταναστών.

«Σας προσκαλέσαμε σήμερα, αναγνωρίζοντας τις πολύ σημαντικές προσπάθειες που κάνετε για τα θέματα της Υγείας (ειδικά στην καθολική κάλυψη του πληθυσμού και στη φροντίδα των προσφύγων/μεταναστών) παρά τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίσατε και αντιμετωπίζετε λόγω της οικονομικής και προσφυγικής/μεταναστευτικής κρίσης», τόνισε ο Γ.Διοευθυντής της ΠΟΥ.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τσίπρας ήταν ο επίσημος προσκεκλημένος και κεντρικός ομιλητής στο περιφερειακό συνέδριο της ΠΟΥ στην Ευρώπη.

Ο έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη συνάντησή με τον Γενικό Διευθυντή της ΠΟΥ, υπογράμμισε τη δέσμευση της κυβέρνησης πως ο τομέας της Υγείας αποτελεί υψηλή προτεραιότητα.

Ο κ. Τσίπρας,  τόνισε ότι παρά τους δημοσιονομικούς περιορισμούς καταφέραμε με σκληρή δουλειά να υλοποιήσουμε την καθολική και ισότιμη πρόσβαση των ανασφάλιστων πολιτών στο σύστημα Υγείας, ενισχύοντας παράλληλα τη δημόσια περίθαλψη, διασφαλίζοντας την αξιοπρεπή υγειονομική φροντίδα των προσφύγων και μεταναστών και προσθέτοντας κρίσιμες μεταρρυθμίσεις στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Ο Γενικός Διευθυντής τόνισε ότι

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, επιβεβαιώθηκε η εξαιρετική συνεργασία της Ελλάδας με τον ΠΟΥ, η οποία θα ενισχυθεί από την ίδρυση μόνιμου γραφείου του ΠΟΥ στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο της ομιλίας του, ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ αναγνώρισε τις ελληνικές προσπάθειες, τονίζοντας ότι «κατά την επίσκεψή μου στη χώρα, με ενέπνευσε η αποφασιστικότητα της Ελλάδας για παροχή καθολικής υγειονομικής κάλυψης παρά την οικονομική κρίση, καθώς και η γενναιόδωρη υγειονομική στήριξη στους πρόσφυγες και μετανάστες κατά τη διάρκεια της μεγάλης προσφυγικής κρίσης».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here