Γέφυρα: Δωρεάν βιωματικό σεμινάριο-Ο ρόλος της αλληλεγγύης της οικογένειας στη κρίση

 

27 Απριλίου 2017, 17:00- 20:00

Το σεμινάριο αυτό είναι η συνέχεια μας στην προσπάθεια που ξεκίνησε με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα ψυχικής υγείας η οποία έγινε σε συνεργασία με το psychologynow.gr.

Στόχος μας είναι ‘’Η Γέφυρα’’ να συνεχίσει τον ανοιχτό διάλογο με την κοινωνία των πολιτών γύρω απο το θέμα της ψυχικής υγείας και της κρίσης.

Η ¨Γέφυρα¨ είναι ένα μη Κερδοσκοπικό Σωματείο Αλληλεγγύης που ενεργεί σύμφωνα με τις αρχές της κοινωνικής εργασίας στο δρόμο (social street work), σε γειτονιές και περιοχές, όπου υπάρχουν ευπαθείς κοινωνικά ομάδες και αφού αξιολογήσουμε ατομικά τις ανάγκες τους, τους παρέχουμε κοινωνική, ψυχολογική και υλική υποστήριξη.

Μέσα από ειδικά προγράμματα και δράσεις, που υλοποιούμε, έχουμε ως απώτερο στόχο να σταθούμε αλληλέγγυοι σε ευπαθείς και κοινωνικά αποκλεισμένες ομάδες ώστε να βελτιωθούν και να αλλάξουν οι συνθήκες διαβίωσής τους.

Το Social Street Work, αποτελεί την κύρια και βασική δράση μας. Οι ομάδες μας στο δρόμο προσεγγίζουν ανθρώπους που μπορεί να είναι ανήλικοι εργαζόμενοι, άστεγοι, εξαρτημένοι, πρόσφυγες και μετανάστες, εκδιδόμενοι/ες, μειονότητες, θύματα εμπορίας ανθρώπων. Ο τρόπος προσέγγισης μας είναι ολιστικός και εξατομικευμένος ώστε να προσαρμόζεται ανάλογα με τις ανάγκες του ανθρώπου που στηρίζουμε. Κύριος στόχος μας όμως είναι να κάνουμε τον συνάνθρωπο  μας  να  αισθανθεί ότι κάποιος υπάρχει γι αυτόν και ενδιαφέρεται, δεν είναι μόνος  εκεί  έξω και  ότι σε συνεργασία μαζί του  μπορούμε να τον υποστηρίξουμε να ξανακερδίσει την ζωή του ασκώντας τα ανθρώπινα του δικαιώματα.
Λειτουργούμε με «ενσυναίσθηση» και είμαστε εκεί για να βιώσουμε νοητικά και συναισθηματικά τα άτομα που προσεγγίζουμε σαν να είμαστε στην θέση τους, χωρίς να είμαστε. Με αυτόν τον τρόπο προσπαθούμε να γίνουμε ο συνδετικός και υποστηρικτικός κρίκος για την επιστροφή του  στην κοινωνία μας.\

Το σεμινάριο θα λάβει χώρα στο Σκλαβενίτη (Ιζόλα) Ευριπίδου 69 & Αιγέως 31-35 – Ασκληπιού, Στάση Ιζόλα, Καλλιθέα – Τζιτζιφιές, όμιλος ο οποίος στηρίζει το έργο μας.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας κατόπιν συμμετοχής στο email.

Πληροφορίες:

Τηλ: 211 184 47 08

Email: info.gefyra@gmail.com

Facebook link: https://www.facebook.com/gefyra/

Official site: http://gefyra.org.gr/

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here