ΓΕΕΘΑ: Αμετάβλητη η κατάσταση στο Αιγαίο-Τουρκικά ΜΜΕ-Ανοικτά της Αττάλειας το Uruc Reis-Συνεδρίασε το συμβούλιο ασφαλείας της Τουρκίας

«Η κατάσταση παραμένει αμετάβλητη» σχολίαζαν αρμόδιες πηγές του ΓΕΕΘΑ, με αφορμή πληροφορίες σχετικά με τις κινήσεις του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, τις οποίες παρακολουθούν μονάδες και μέσα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Νωρίτερα,  τουρκικά ΜΜΕ μετ΄ςδιδαν εικόνες με το Ουρούτς Ρέις να βρίσκεται στα ανοικτά της Ατταλειας,  συνοδευόμενο από δύο φρέγατες, έτοιμο, όπως έγραφαν, να κινηθεί προς το Κας προκειμένου να ξεκινήσει έρευνες.

Τουρκία: Σύγκληση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας

Το απόγευμα της Τετάρτης συνήλθε υπό τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το συμβούλιο εθνικής ασφάλειας της Τουρκίας, με την ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, μετά την έκδοση της παράνομης NAVTEX να βρίσκεται μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν. Σύμφωνα με ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους, μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου, ανέφερε πως συζητήθηκε η δέσμευση της Τουρκίας στην συνέχιση των γεωτρήσεων σε συμφωνία με το Διεθνές Δίκαιο και τις διεθνείς συνθήκες.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here