Γάζα:Μία έγκυος γυναίκα και το παιδί της σκοτώθηκαν από ισραηλινούς βομβαρδισμούς

Μια Παλαιστίνια έγκυος και η τρίχρονη κόρη της σκοτώθηκαν και άλλα δυο άτομα τραυματίστηκαν σήμερα Κυριακή στη Λωρίδα της Γάζας από ισραηλινούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς, που στόχευαν μια θέση της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως η ισχυρή έκρηξη σε μια από τις θέσεις της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας προκάλεσε την κατάρρευση ενός κοντινού σπιτιού, ενώ οι κάτοικοι κοιμόντουσαν μέσα.

Ο Άσραφ αλ Κούντρα, εκπρόσωπος του κέντρου άμεσης βοήθειας στη Γάζα, δήλωσε πως η γυναίκα που σκοτώθηκε ήταν ηλικίας 30 ετών και έγκυος, ενώ η κόρη της ήταν 3 ετών. Πρόσθεσε πως από την επίθεση τραυματίστηκε ένα αγόρι ηλικίας 5 ετών και ένας άνδρας.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως οι αεροπορικές του δυνάμεις στόχευαν δύο αποθήκες οπλισμού της Χαμάς, σε αντίποινα για την εκτόξευση δύο ρουκετών από τον παλαιστινιακό θύλακα που έπεσαν σε ισραηλινό έδαφος το Σάββατο και την Παρασκευή.

Σε 12 μέρες αιματοχυσίας, 22 Παλαιστίνιοι και 4 Ισραηλινοί σκοτώθηκαν στην Ιερουσαλήμ, την κατεχόμενη Δυτική Όχθη, τη Λωρίδα της Γάζας και σε πόλεις του Ισραήλ.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here