Γαβρόγλου: Διάταξη για το άσυλο με καθορισμένους ρόλους των εμπλεκομένων

Διάταξη, η οποία θα καθορίζει τους ρόλους των εμπλεκόμενων πλευρών στο άσυλο των πανεπιστημίων, προανήγγειλε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ.

«Σήμερα δεν υπάρχει κάποια διάταξη για το άσυλο και επομένως, οι διοικήσεις των πανεπιστημίων έχουν την απόλυτη ευθύνη να πάρουν τις όποιες πρωτοβουλίες για να επιλυθούν τα εξαιρετικά σοβαρά προβλήματα ανομίας» τόνισε, μεταξύ άλλων.

Ως αποτέλεσμα, προανήγγειλε την κατάθεση σχετικής διάταξης, η οποία θα περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και θα υποβληθεί στη Βουλή στα μέσα Ιουλίου.

Όπως εξήγησε αναλυτικά, «για πλημμελήματα και κακουργήματα είναι αυτοδίκαιη η παρέμβαση δημόσιας δύναμης και για τα υπόλοιπα, συνεδριάζουν τα όποια όργανα, ή εξουσιοδοτούνται τα όποια πρόσωπα να καλέσουν την αστυνομία».

«Για την αντιμετώπιση αυτής της παραβατικότητας, να δεχτούμε ότι πρέπει να υπάρχει συνεργασία των πανεπιστημίων και της Πολιτείας» έσπευσε να προσθέσει, ξεκαθαρίζοντας ότι «ο καθένας πρέπει να έχει διακριτούς, αλλά απολύτως αποφασισμένους ρόλους».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here