Γαβρόγλου: Ανάγκη και για μουσουλμανικό νεκροταφείο

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Τ. ΜΠΟΛΑΡΗ)

Την ανάγκη δημιουργίας μουσουλμανικού νεκροταφείου επισήμανε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου μετά τη νέα νομοθετική δρομολόγηση της ανέγερσης τεμένους στην Αθήνα.

«Αν το δικαίωμα να προσεύχεσαι στο Θεό σου είναι κατοχυρωμένο στις δημοκρατίες, το δικαίωμα να θάβεσαι στο δικό στο νεκροταφείο είναι εξίσου σοβαρό. Κι εδώ έχει καθυστερήσει η πολιτεία και κάνουμε ότι μπορούμε για να προχωρήσει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Παιδείας για να προσθέσει σε άλλο σημείο πως  «είναι θέμα ευθύνης της πολιτείας να κάνει όσο γίνεται πιο γρήγορα όλες τις ενέργειες για τη δημιουργία του.

Ο ίδιος τόνισε δε μιλώντας σε κοινοβουλευτική επιτροπη πως η κυβέρνηση τελεί εν αναμονή της οριστικής δικαστικής απόφασης, που θα υποχρεώνει τον εργολάβο – ο οποίος έχει πτωχεύσει – να απομακρύνει τα μηχανήματά του από την έκταση 20 στρεμμάτων στο Σχιστό, που έχει παραχωρήσει για το νεκροταφείο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος και να προχωρήσουν οι διαδικασίες.

Υπενθυμίζεται πως 34 βουλευτες του ΣΥΡΙΖΑ είχαν καταθέσει ερωτηση ζητώντας απο την κυβερνηση να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της αναφορικά με τη δημιουργία μουσουλμανικού  νεκροταφείου στην Αττική

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here