Γάμος «παρήγαγε» τρία ή ίσως δέκα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές της Θεσσαλονίκης μετά από γλέντι γάμου στη δυτική Θεσσαλονίκη, από όπου προέκυψε επιδημιολογική εστία κρουσμάτων κορωνοϊού.

Στο γλέντι πριν από 6 ημέρες συμμετείχαν περίπου 150 άτομα και είχε πραγματοποιηθεί στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης. Τρεις μέρες μετά το γλέντι αρκετά άτομα εμφάνισαν υψηλό πυρετό και ένας εκ των καλεσμένων διεγνώσθη θετικός στην Covid-19. Την επομένη εμφανίστηκαν άλλα δέκα άτομα στα επείγοντα του νοσοκομείου Παπαγεωργίου με υψηλό πυρετό (έως και πάνω από 40) και ύποπτα συμπτώματα. Όλοι τους υπεβλήθησαν σε τεστ κορωνοϊού, από τους οποίους τουλάχιστον οι τρεις βγήκαν θετικοί (ο γαμπρός και δύο καλεσμένοι). Και οι τρεις εισήχθησαν χθες στο νοσοκομείο Παπανικολάου, το οποίο διαθέτει τμήμα Covid-19. Δεν ξέρουμε αν οι άλλοι που παρουσίασαν πυρετό είναι θετικοί στον ιό ή είχαν άλλο πρόβλημα υγείας, πάντως συνολικά νοσηλεύονται εννέα άτομα.

Οι τρεις επιβεβαιωμένοι ασθενείς εμφανίζουν ήπια συμπτωματολογία και αναμένεται να πάρουν εξιτήριο έως αύριο, προκειμένου να τεθούν σε κατ’ οίκον περιορισμό. Σε εξέλιξη βρίσκεται η ιχνηλάτηση των επαφών τους, ενώ επικρατεί ανησυχία για ενδεχόμενη αύξηση των κρουσμάτων.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here