«Game is over» για την ευρωπαική ιδέα κύριε Τουσκ. H ανοίκεια επίθεση κατά Ελλάδας

 

Αγρια παιγνίδια σε βάρος της Ελλάδας και του ελληνικού λαού, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες. Η απροκάλυπτη αυτή επίθεση σε βάρος του χώρας, αναμένεται να κορυφωθεί τις επόμενες δύο ημέρες, ενόψει του κρίσιμου Eurogroup του Σαββάτου, όπου πλέον κρίνονται όλα για την επίτευξη ή όχι συμφωνίας.

Την σημαία της χυδαίας αυτής επίθεσης, σήκωσαν ως νέοι σταυροφόροι,  ορισμένοι από τους προβεβλημένους εκπροσώπους των ευρωπαικών θεσμών, όπως ο πρόεδρος του Ευρωπαικού Συμβουλίου, Ντ. Τουσκ.

Με περίσσεια αυθάδεια ο κ. Τουσκ,  όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg,  επικαλούμενο αξιωματούχο της ελληνικής κυβέρνησης. διαμήνυσε στον Αλέξη Τσίπρα, στο πλαίσιο της συζήτησης στη σύνοδο κορυφής,  ότι το «παιχνίδι τελείωσε»(game is over).

Αμεση ήταν η απάντηση του πρωθυπουργού.  «Η  Ελλάδα έχει 1,5 εκατ. ανέργους και 3 εκατ. φτωχούς. Χιλιάδες οικογένειες ζουν χωρίς εισόδημα μόνο με τη σύνταξη των παππούδων. Αυτό δεν είναι παιχνίδι» τόνισε ο κ. Τσίπρας επισημαίνοντας στον ευρωπαίο αξιωματούχο, ότι δεν πρέπει «να υποτιμά μέχρι που μπορεί να φτάσει ένας λαός όταν αισθανθεί ταπεινωμένος».

Κυβερνητικές πηγές, έλεγαν ότι κ. Τσίπρας  τόνισε ότι «έχει καταθέσει προτάσεις και ότι οι προτάσεις των θεσμών αντανακλούν τις πιο ακραίες θέσεις που εκφράζονται από το ΔΝΤ». Ακόμη επεσήμανε ότι «το κείμενο δεν διαφέρει καθόλου από το προηγούμενο πρόγραμμα».

«Είμαι αποφασισμένος για μεταρρυθμίσεις σε ασφαλιστικό, κατάργηση πρόωρων συντάξεων και ενοποίηση ταμείων», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, ενώ δεσμεύτηκε για ριζική μεταρρύθμιση τον Οκτώβριο.

«Ο ιστορικός του μέλλοντος μετά την πρότασή μας δεν πρόκειται να κατανοήσει γιατί δεν ήρθαμε σε συμφωνία» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Αλλά και ο κ. Σόιμπλε, μιλώντας στο Eurogroup, ζήτησε σκληρότερα μέτρα για την Ελλάδα,  ενώ ο επικεφαλής κετνρικός τραπεζίτης της Γερμανίας απαιτεί να κλείσει η στρόφιγγα της ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες[ώστε να στραγγαλισθεί η ελληνική οικονομία.

Μετά από όλα αυτά, είναι πλέον φανερό και στον πιο δύσπιστο, ότι στόχος των δανειστών δεν είναι να πάρουν πίσω τα λεφτά τους, γιατί τότε, ίσως φέρονταν διαφορετικά και ενίσχυαν την ανάπτυξη της ρημαγμέμης από τα μνημόνια χώρας, όπως κάθε σώφρων νους θα περίμενε.

Η Ελλάδα ως τιμωρητικό παράδειγμα

Στόχος των εταίρων-δανειστών-θεσμών όμως είναι ουσιαστικά άλλος. Εχοντας στραμμένο το βλέμμα τους και στις εκλογές της Ισπανίας το φθινόπωρο, όπου τα μηνύματα είναι ανησυχητικά γι αυτούς, επιδίωξή τους  είναι να υποτάξουν και να ταπεινώσουν τόσο την νεοεκλεγείσα ελληνική κυβέρνηση όσο και τον ελληνικό λαό. Αυτό που προέχει είναι να δώσουν ένα καλό παράδειγμα στους απείθαρχους της Ευρώπης, αδιαφορώντας για το τι μπορεί να σημαίνει αυτό για έναν ολόκληρο λαό.

Μέχρι εκεί φτάνει προφανώς η έννοια της περίφημης ευρωπαικής αλληλεγγύης τους.

Δυστυχώς όμως, σύμμαχοι των γερακιών της νεοφιλελεύθερης ελίτ που κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια  στην ΕΕ και προκαλεί την επικίνδυνη, τοξική αλλοίωση της ευρωπαικής ιδέας, είναι και όλες εκείνες οι δυνάμεις της παλαι ποτέ κραταιάς σοσιαλδημοκρατίας και του φιλελεύθερου κέντρου, που είτε δεν θέλουν είτε δεν μπορούν να αντιδράσουν σ΄αυτή την εγκληματική πολιτική, που ακρωτηριάζει και «δολοφονεί» την Ευρώπη.

Οι Έλληνες σύμμαχοι των δανειστών

Το χειρότερο εδώ είναι ότι  σ΄αυτούς τους πολύ ωραίους τύπους που περιφέρονται στα  πολυτελή σαλόνια της ευρωπαικής γραφειοκρατίας, προστίθενται και κάτι Ελληνες, νεότευκτοι και παλαιάς κοπής πολιτικοί. Αυτοί, σε αγαστή συνεργασία με εγχώρια συμφέροντα,  περιφέρονται στις Βρυξέλλες, χαριεντίζονται με το ευρωπαικό πολιτικό κατεστημένο αλλά ούτε μια  κουβέντα σθεναρής αντίδρασης δεν τολμούν να αρθρώσουν για να υπερασπισθούν, όχι τη κυβέρνηση αλλά τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, στο όνομα του οποίου, κατά τα άλλα,  βγάζουν ανέξοδα λογύδρια συμπαράστασης.

Το αντίθετο. Κάνουν ότι μπορούν και ότι περνά από το χέρι τους για πλήξουν την αξιοπιστία της κυβέρνησης και την μάχη χαρακωμάτων που δίνει απέναντι στη βαρβαρότητα των δανειστών.Είναι κρίμα που τόσο ο πρώην πρωθυπουργός Α. Σαμαράς στη σύνοδο του Ευρωπαικού Λαικού Κόμματος όσο και ο αρχηγός του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκης, το μόνο που είχαν να πουν δημόσια, αυτή την ύστατη ώρα που παίζεται το μέλλον του ελληνικού λαού,  ήταν να ασκήσουν κριτική στη κυβέρνηση για ψέμματα και καθυστερήσεις στην υπογραφή της συμφωνίας.

Τα σχέδια της διαπλοκής 

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ίδιος κ. Σαμαράς, επεξεργάζεται σενάρια υβριδικών, «εθνικών κυβερνήσεων» αλά Παπαδήμου, καθώς ξέρει ότι δεν τον παίρνει να ξανα-πάει σε εκλογές.

Είναι κρίμα που και οι δύο, Σαμαράς και Θεοδωράκης, δεν βρήκαν λέξεις  για να ασκήσουν κριτική στο άτεγκτο ευρωπαϊκό διευθυντήριο και τις πολιτικές άγριας λιτότητας που θέλει να συνεχίσει πάνω στο σώμα της ελληνικής κοινωνίας. Με το τρόπο τους,  αντί να στηρίζουν την εθνική διαπραγμάτευση, δίνουν δεκανίκια στα επιχειρήματα και τους στόχους των δανειστών.

Αυτή είναι προς το παρόν η μόνη εθνική προσφορά τους. Να επενδύουν στην κοινωνική αναταραχή, την καταστροφή της χώρας και του λαού, προκειμένου να κερδίσουν προσωπικά ή μικροκομματικά οφέλη.

Η πολιτική ως διατεταγμένη υπηρεσία στη προστασία της διαπλοκής, αντί του δημοσίου συμφέροντος, ήταν και φαίνεται ότι παραμένει, μόνιμη παθογένεια στη χώρα.

Η ευθύνη όμως όλων, σχετικά με το τι λέμε και τι πράττουμε τη κρίσιμη ώρα, είναι τούτη τη στιγμή, ιστορικών διαστάσεων.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here