Γάλλος κομάντο στο NBC για Μπατακλάν: «Ήταν σαν επίγεια κόλαση» (βίντεο)

Σαν «επίγεια κόλαση» περιγράφει στο NBC τη βραδιά της επίθεσης στο Μπατακλάν, ο επικεφαλής της ειδικής ομάδας της αστυνομίας που έδωσε μάχη με τους τρομοκράτες.

Ο Τζέρεμι –όμως αναφέρεται- δήλωσε σε συνέντευξή του ότι δεν μπορεί να βγάλει τις εικόνες που έζησε εκείνο το βράδυ από το μυαλό του και «ο ύπνος έρχεται δύσκολα» όπως λέει.

Ο ίδιος, έλαβε την κλίση κατά τις 21:40 το βράδυ και σε μισή ώρα εκείνος και οι άνδρες του ήταν έξω από το Μπατακλάν.

Η ομάδα του Τζέρεμι γνώριζε ότι δύο τρομοκράτες είχαν οχυρωθεί στον δεύτερο όροφο. «Πολλοί μας ζητούσαν να τους βοηθήσουμε γιατί ήταν τραυματισμένοι και αιμορραγούσαν αλλά εμείς έπρεπε να βρούμε τους τρομοκράτες» σημειώνει, περιγράφοντας τις εικόνες που είδε μπαίνοντας στο θέατρο.

«Προσπάθησα να μιλήσω στους τρομοκράτες και αυτοί μου είπαν ότι ήθελαν να διαπραγματευτούν. Γι’ αυτό τους ζήτησα έναν τηλεφωνικό αριθμό για να επικοινωνήσουν οι διαπραγματευτές» συνεχίζει ο Τζέρεμι. Ακολούθησαν πέντε πολύ σύντομα τηλεφωνήματα «αλλά δεν επρόκειτο για διαπραγματεύσεις. Ήθελαν απλά χρόνο για να προετοιμαστούν για την τελική επίθεση».

Μετά ακολούθησε το ΟΚ για να ξεκινήσει η επιχείρηση. Η ομάδα του Τζέρεμι έσπασε την πόρτα και οχυρώθηκε πίσω από μια βαριά αλεξίσφαιρη ασπίδα. Όταν πέρασαν την πόρτα οι τζιχαντιστές άνοιξαν πυρ. Περισσότερες από 25 σφαίρες από καλάσνικοφ καρφώθηκαν στην ασπίδα με μια σφαίρα να τραυματίζει έναν αστυνομικό, τον οποίο άφησαν πίσω καθώς η ομάδα έπρεπε να συνεχίσει να προχωρά.

Οι αστυνομικοί δεν ανταπέδωσαν τα πυρά καθώς μέσα στον χώρο βρίσκονταν 20 όμηροι. «Ήταν πολύ επικίνδυνο. Εμείς συνεχίζαμε να προχωράμε παρά τα εμπόδια που συναντούσαμε» λέει ο Τζέρεμι. Σε κάποια φάση βρέθηκαν στην ίδια ευθεία με τους τρομοκράτες οι οποίοι εγκλωβίστηκαν σε κάτι που έμοιαζε με αδιέξοδο. Τότε ο ένας πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος ενώ ο δεύτερος πυροβολήθηκε από τους αστυνομικούς.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here