Γάλλος δικαστής απαγόρεψε σε φίλαθλους να βαφτίσουν το γιο τους «Γκριεζμάν Εμπαπέ»

Δικαστήριο αποφάσισε να μην επιτραπεί σε ζευγάρι φανατικών ποδοσφαιρόφιλων να ονομάσουν το γιο τους  «Γκριεζμάν Εμπαπέ» προς τιμήν των δύο σταρ της Εθνικής Γαλλίας που κέρδισε το Μουντιάλ της Ρωσίας το 2018.

Ο δικαστής στην πόλη Brive-la-Gaillarde αποφάσισε πέντε μήνες μετά τη γέννηση του αγοριού ότι αυτό το όνομα θα το έβλαπτε. Οι γονείς του μικρού αγοριού συμμορφώθηκαν με την δικαστική απόφαση και αποφάσισαν να το ονομάσουν Ντάνι Νοέ (ίσως απο τα ονόματα ενός Πορτογάλου και ενός Ισπανού ποδοσφαιριστή)

Στο δικαστήριο είχε προσφύγει δημοτικός σύμβουλος της γενέτειρας του 5 μηνών βρέφους που έκρινε ότι ένα όνομά όπως «Γκριεζμάν Εμπαπέ» θα προκαθόριζε το μέλλον του, θα το έφερνε σε δύσκολη θέση στο σχολείο ή στις κοινωνικές του επαφές και θα το ενέτασσε «αναγκαστικά» στους ποδοσφαιρόφιλους χωρίς εκείνο να το έχει επιλέξει.

Σύμφωνα με τη γαλλική νομοθεσία οι γονείς έχουν το ελεύθερο να διαλέξουν όποιο όνομα επιθυμούν για τα παιδιά τους. Αν, όμως, οι αρχές κρίνουν οτι οι επιλογές των γονέων μπορούν να βλάψουν το παιδί, τότε διατηρούν το δικαίωμα προσφυγής στη δικαιοσύνη.

Όπως σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, μέχρι σήμερα οι περισσότερες τέτοιου είδους προσφυγές των γαλλικών αρχών αφορούσαν στο όνομα «Τζιχάντ» που επέλεξαν  κάποιοι γονείς για τα παιδιά τους.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here