Γάλλοι θα εξετάσουν τα μαύρα κουτιά του Boeing

Τους Γάλλους και όχι τους Αμερικανούς επέλεξαν οι Αιθίοπες για να εξετάσουν τα μαύρα κουτιά που ίσως εξηγήσουν την πτώση του μοιραίου αεροσκάφους. Οι Γερμανοί που ήταν επίσης «στα υπ΄όψιν» αρνήθηκαν δηλώνοντας αδυναμία.

Η αποστολή της Αιθιοπίας που μετέφερε στο Παρίσι τα δύο μαύρα κουτιά του Boeing 737 Max έφτασε στο Παρίσι -στην αποστολή μετέχουν Αιθίοπες ερευνητές και ένας πιλότος της εταιρείας.

Το γαλλικό Γραφείο Ερευνών και Ανάλυσης για την ασφάλεια της πολιτικής αεροπορίας, γνωστό ως «BEA», που είναι εγκαταστημένο στο πρώην αεροδρόμιο του Μπουρζέ έξω από το Παρίσι, επελέγη τελικά για την ανάλυση των δύο μαύρων κουτιών της πτήσης (Τα αρχικά «μαύρα κουτιά» είναι πλεον πορτοκαλί καθώς αποφασίστηκε να έχουν φωτεινό χρώμα ώστε να εντοπίζονται ευκολότερα)

Η Αιθιοπία επέλεξε την Ευρώπη

Οι Αμερικανοι επέμειναν φορτικα να διερευνήσουν το ατύχημα μια που προκειται για αμερικανικης κατασκευής αεροσκάφος, αλλά οι Αιθιοπες αρνήθηκαν.

Στην αρχή συζητήθηκε και το γερμανικό ερευνητικό κέντρο BFU στην πόλη Μπρούνσβικ στην Κάτω Σαξονία, το οποίο όμως αρνήθηκε, ομολογώντς με ειλικρινεια ότι η επιχείρηση ήταν περίπλοκη και αδυνατούσε να διαβάσει το νέο λογισμικό του αεροπλάνου.

Αμερικανοί εμπειρογνώμονες προβλέπεται να είναι παρόντες στο Μπουρζέ κατά το άνοιγμα των κουτιών. Θα παραβρεθούν επίσης Γάλλοι στρατιωτικοί από την αρμόδια χωροφυλακή για τις αερομεταφορές καθώς και ο Γενικός Εισαγγελέας Παρισίων, ο οποίος ξεκίνησε έρευνα για το δυστύχημα, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 157 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και εννέα Γάλλοι.

Πηγή: DW

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here