Γαλλία: Συλλήψεις δύο τζιχαντιστών με όπλα και εκρηκτικά στη Μασσαλία

Ένα πολυβόλο, δύο περίστροφα και τρία κιλά εκρηκτικής ύλης TATP, βρέθηκαν μεταξύ άλλων σε διαμέρισμα της Μασσαλίας, από αστυνομικούς που συνέλαβαν δύο Γάλλους πολίτες, οπαδούς του ISIS, αποτρέποντας μεγάλη τρομοκρατική επίθεση τις επόμενες ημέρες, πριν από τις προεδρικές εκλογές της Κυριακής, όπως ανακοίνωσε ο εισαγγελέας του Παρισιού Φρανσουά Μολέν.

Οι δύο Γάλλοι που συνελήφθησαν στη Μασσαλία, στη νότια Γαλλία, είχαν επίσης στην κατοχή τους μια σημαία του Ισλαμικού Κράτους και προπαγανδιστικό υλικό των τζιχαντιστών.

Οι ύποπτοι, ο Κλεμάν Μπ. 22 ετών και ο Μαχιεντίν Μ. 29 ετών, είναι και οι δύο Γάλλοι υπήκοοι. Φέρονται ότι προετοιμάζονταν για «μια βίαιη ενέργεια, άμεσα, στο γαλλικό έδαφος, αλλά δεν είμαστε σε θέση να προσδιορίσουμε με ακρίβεια την ημέρα και τον ή τους στόχους», πρόσθεσε ο Μολέν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Σύμφωνα με τον Μολέν, στο σπίτι του ενός είχε βρεθεί παλαιότερα ένα λάβαρο του Ισλαμικού Κράτους ενώ ο δεύτερος πιστεύεται ότι διατηρούσε δεσμούς με έναν τζιχαντιστικό πυρήνα στο Βέλγιο.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here