Γαλλία: Πήρε υπηκοότητα, μπαίνει στη Πυροσβεστική ο μετανάστης από το Μάλι που έσωσε ένα 4χρονο παιδί

Ο Μαμαντού Γκασαμά, ο νεαρός παράτυπος μετανάστης από το Μάλι, ο οποίος έσωσε ένα παιδί το Σάββατο στο Παρίσι, θα πάρει τη γαλλική υπηκοότητα και θα ενταχθεί στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, Αυτό του το ανακοίνωσε ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στη διάρκεια συνομιλίας που είχαν στο προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων.

«Όλα τα χαρτιά θα τακτοποιηθούν», διαβεβαίωσε ο αρχηγός του γαλλικού κράτους στη διάρκεια συνομιλίας του, η οποία μεταδόθηκε από τη σελίδα του στο Facebook, με τον παράτυπο μετανάστη από το Μαλί, ο οποίος έσωσε ένα τετράχρονο παιδί που κινδύνευε να πέσει από τον 4ο όροφο μιας παρισινής πολυκατοικίας.

Ο Μακρόν του πρότεινε επίσης να αρχίσει τα διαβήματα για να πάρει τη γαλλική υπηκοότητα, πράγμα που ο Γκασαμά δέχθηκε.

«Καθώς πρόκειται για μια εξαιρετική πράξη, όλα αυτά θα γίνουν σήμερα: θα τακτοποιηθούν τα χαρτιά σας και, αν το επιθυμείτε, θα αρχίσει διαδικασία για να πάρετε την υπηκοότητα και να μπορέσετε να γίνετε Γάλλος», πρόσθεσε ο αρχηγός του κράτους, προτείνοντάς του επίσης να ενταχθεί στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Με τζιν και κοντομάνικο πουκάμισο, ο Γκασαμά μίλησε για μερικά λεπτά μπροστά στις κάμερες με τον γάλλο πρόεδρο και συνέχισαν τη συνομιλία τους τετ-α-τετ. Ο Μακρόν κάλεσε τον νεαρό άνδρα να αφηγηθεί τη γενναία πράξη του. «Μπράβο», του είπε.

«Γίνατε ένα παράδειγμα, διότι σας είδαν εκατομμύρια άνθρωποι. Είναι φυσικό το έθνος να σας ευγνωμονεί», διαβεβαίωσε ο πρόεδρος κάνοντας λόγο για μια «κατ’ εξαίρεσιν απόφαση» και αρνούμενος κάθε «δημαγωγία».

«Θα φροντίσω προσωπικά ώστε το αίτημά του για την υπηκοότητα να γίνει δεκτό όσο το δυνατόν συντομότερα», διαβεβαίωσε στο Twitter ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ.

Εκατομμύρια φορές είδαν οι χρήστες του Ίντερνετ την αυθόρμητη πράξη του, που βιντεοσκοπήθηκε το Σάββατο. Μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα, ο Γκασαμά σκαρφάλωσε στην πρόσοψη μιας παρισινής πολυκατοικίας για να σώσει το παιδί που κρεμόταν από ένα μπαλκόνι του 4ου ορόφου.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here